Blues, jazz, swing, hip-hop nebo dokonce i metal! Ve všech těchto rancích naleznete písně s vánoční tématikou nebo přezpívané koledy. Podmanivý hlas Louise Armstronga nebo Franka Sinatry vás dostanou do té pravé nálady i bez píšťalek a ukřičených dětiček. Pokud máte raději něco ostřejšího, tak ostrými kytarami a rychlými bubny uděláte radost sousedům metalovou koledou.

Louis Armstrong
Autor: profimedia.cz

Vánoční klasika White Christmas má své neskutečné kouzlo v různých podáních  swingových nebo jazzových velikánů. Armstrongův hluboký hlas vám vykouzlí úsměv na tváři a způsobí jemné mrazení v zádech. Naopak Sinatra doslova pohladí po duši. Celé Armstrongovo album What the wonderful christmas můžeme jen doporučit.

Bono - U2
Autor: EPA
Rock'n'roll nebo hip-hop? Je to na vás

Ideální píseň na přípravu štedrovečerní večeře? Rockin' around the christmas tree v podání Brendy Lee nebo Christmas od U2. Ty vás nabijí pořádně pozitivní energií. Smažení kapra i dobalování dárků se rázem změní v zábavu. Pohodovou náladu nastolí i legenda rokenrolu Elvis Presley. Známé jsou jeho vánoční písně jako Blue Christmas nebo klasická Silent Night (Tichá noc). Hit Johna Lennona a Yoko Ono Happy Christmas (War is Over) je téměř nutností ("must have").

Mladší generace holdující rychlejší a rytmičtější hudbě bude nadšená například z hip-hopové verze Rolniček (Jinglebells) od Kyle Messey z kompilačního alba Disney Holyday. Naopak fanoušci metalu ocení drsnější verze koled na albu "We Wish You a Metal Xmas and a Headbanging New Year." I přes metalovou dravost stále působí pozitivně a dá se u nich i odreagovat, vyzkoušejte koledu Merry Christmas a uslyšíte sami.