Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kávové dobroty 4x jinak

/
  • Na podzim chutná nejlépe
    Na podzim chutná nejlépe (iStock)
    19. října 2023 ● 15:25

    Přišel čas objevovat nové trendy v přípravě míchaných nápojů. Recepturu různých ledových káv a drinků zná mnoho lidí, ale proč si neosladit den něčím novým, dosud nepoznaným? Podzim ve sklenici si můžete vychutnat nejen v kavárnách, ale také ve vlastním

  • 1.

    FRESH RASPBERRY TONIC

    Neumíte se rozhodnout mezi malinovou limonádou a ledovou kávou?

    Potom bude tento drink pro vás dokonalým kompromisem.

     

    Ingredience:

    ● 10 ml malinového sirupu Monin

    ● 150/200 ml Kinley Tonic Water

    ● 30 ml espressa

    ● čerstvé maliny

    ● led

     

    Postup:

    Do sklenice přidejte led, který zalijete malinovým sirupem. Následuje tonik Kinley Tonic Water a zbytek dolijete espressem. Posledním krokem je dozdobit sklenici čerstvými malinami.

  • 2.

    TIKI ESPRESSO

    Tiki Espresso již svým vzhledem představuje exotiku. Vyzkoušejte různorodost chutí podtrženou pravým italským espressem.

     

    Ingredience:

    • 30 ml espressa

    • 40 ml Martini Bianco

    • 30 ml ananasového džusu

    • 20 ml mandlového sirupu

    • plátek ananasu a pár lístků máty

    • led

    • šejkr Cobbler

     

    Postup :

    Sklenici naplňte kostkami ledu. Do šejkru přilijte Martini, ananasový džus, sirup a protřepejte v šejkru. Nalijte do sklenice. Zbytek dolijte espressem. Ozdobte plátkem ananasu a pár lístky máty.

  • 3.

    CANNELLINO

    Vychutnejte si nápoj s intenzivní kombinací chutí. Nejlépe chutná ve skle na irskou kávu.

    Ingredience:

    ● 30 ml espressa

    ● 80 ml skořicového sirupu

    ● 100 ml horká čokoláda

    ● Neslazená šlehačka

    ● Posyp z kakaového prášku/ hoblinky z mléčné čokolády

     

    Postup:

    Vlijte 80 ml skořicového sirupu do sklenice, přidejte 100 ml horké čokolády, kterou připravíte dle standartního postupu. Připravte 30 ml espressa a vlijte do nápoje, celý povrch pokryjte šlehačkou. Nakonec posypte kakaovým práškem nebo hoblinkami z mléčné čokolády pro dokonalý efekt.

  • 4.

    COCCOLINO

    Nechte vyniknout úžasnou chuť kokosu v kombinaci s čokoládou a intenzivní vůní espressa!

     

    Ingredience:

    ● 30 ml espressa

    ● 80 ml kokosového sirupu

    ● Neslazená šlehačka

    ● Hoblinky z bílé čokolády

     

    Postup:

    Vlijte 80 ml kokosového sirupu do sklenice, připravte 30 ml espressa a vlijte pomalu na sirup. Točivým pohybem pokryjte celý nápoj šlehačkou a posypte strouhanou bílou čokoládou.

    ***

    Všichni známe mojito, gin tonic či margaritu, ale ne vždy v kuchyni najdeme všechny potřebné ingredience. Tradiční italská značka Caffè Vergnano přináší skvělý způsob přípravy ledových nápojů, kterým si můžete zpříjemnit nejen dovolenou, ale také podzimní dny strávené v pohodlí domova. Elegantní jednoduchost drinků při jejich přípravě ocení i začátečník.

Dnešní horoskopy