Sodobary spadají mezi modely výdejníků na vodu. Jsou proto nabízeny ve dvou obvyklých variantách, které se liší hlavním zdrojem vody. Jedná se o barelové provedení a připojení na vodovodní řad. Zachována je i obvyklá standardní výbava. Mezi tu patří kompresorové chlazení, ohřev s pojistkou proti opaření a vnitřní hygienické nerezové součástky. To vše při jedinečné funkci instantní proměny nesycené vody na osvěžující perlivou.

Využívání automatu na vodu je navíc velmi ekologické. To se o PET lahvích a jejich následné likvidaci říci nedá.

Sycená voda

O častém pití vody s příměsí CO2 existuje mnoho mýtů a polopravd. Americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí však přišlo s výsledky výzkumu, který perlivou vodu doporučuje jako ideální náhradu za sladké nápoje.

Faktem je, že přidáním oxidu uhličitého se snižuje pH vody. To dalo vzniknout obavám z negativního vlivu na zubní sklovinu. Zubními lékaři však byla i tato domněnka spolehlivě vyvrácena.

Autor: www.crystalis.cz

Stejně tak bylo potvrzeno, že perlivá i neperlivá voda mají zcela identické hydratační účinky.

Výdejníky na barely

Barelové aquamaty disponují tou výhodou, že máte kontrolu nad kvalitou vody a odpadá tak nutnost filtrace. Záleží pouze na tom, kterého dodavatele si zvolíte. Společnost Crystalis si u své minerální vody zakládá na čistém přírodním původu, čerstvosti a vysoké minerální hodnotě.

Barely mají univerzální objem 18,9 l. To znamená, že pasují do každého modelu v nabídce. A to včetně ergonomických stolních provedení. Instalace se provádí nasazením barelu do horní části přístroje.

Po spotřebování vody je vždy možné barel vrátit. Následně je pečlivě dezinfikován, naplněn a poslán zpět do oběhu.

Pro více informací o distribuci sodobarů přejděte na www.crystalis.cz.

Autor: www.crystalis.cz