Martina pro vás připravila recept na pistáciová kolečka s pomeranči.

Potřebujeme: 180 g loupaných pistácií, 120 g másla, 110 g třtinového cukru, 1 vejce, 190 g hladké mouky, 50 g kandované kůry z pomeranče, 1 balení sušené pomerančové kůry, 30 g pistáciové pasty, 1 g soli, 200 g hořké čokolády, 30 g kakaového másla v peckách a několik pistácií na ozdobení.

Postup: Pistácie namočíme na hodinu do vlažné vody. Máslo, cukr, sůl a vejce vyšleháme do světlé barvy. Následně přidáme prosátou mouku, obě pomerančové kůry, pistáciovou pastu a pistácie.

Směs zamícháme stěrkou a rozdělíme ji na dvě dávky. Za pomocí potravinářské folie vytvarujeme dva válečky, které uložíme na chvíli do mrazu (budou se lépe krájet).

Těsto nakrájíme na malá kolečka, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je při 170 °C do mírně zlaté barvy.

Tip Martiny Kynstlerové ze zlínské Školy vaření: Vychladlá kolečka máčíme do půlky v rozpuštěné hořké čokoládě s kakaovým máslem a posypeme je sekanými pistáciemi.

 

Video
Video se připravuje ...

DIY: Voskové ozdoby na vánoční stromeček Videoredakce ženských titulů

Fotogalerie
5 fotografií