Potřebujete na 6 kusů:

Crumble s ovesnými vločkami: 40 g másla, 40 g cukru krupice, 40 g ovesných vloček, 0,5 g soli, 40 g hladké mouky, ¼ lžičky mleté skořice 20 g másla.

Ovesný krém s brandy: 75 g vajec, 75 g cukru krupice 45 g créme fraîche 190 g čerstvého sýra 75 g ovesné smetany 15 g brandy, ¼ strouhaného tonka bobu.

Dokončení: 125 g ostružin

Velvet efekt: 100 g bílé čokolády, 100 g kakaového másla, 1 g běloby.

Postup: Ze 40 g másla, cukru, vloček, soli, mouky skořice vypracujeme drobenku, kterou rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dozlatova cca 20 minut na 180 °C, režim horní/spodní ohřev. Po zchladnutí smícháme se zbylým máslem a namačkáme do silikonových forem o průměru 7 cm.

Na krém smícháme všechny ingredience, promixujeme a nalijeme do forem na crumble. Přidáme ostružiny, formy postavíme do pekáče s horkou vodou a pečeme asi 40 minut na 150 °C, režim horní/spodní ohřev. Zamrazíme.

Velvet efekt vytvoříme rozpuštěním všech uvedených ingrediencí ve vodní lázni na 40 °C. Vzniklou emulzi následně stříkáme pistolí na zmražený dezert. Popřípadě můžeme nahradit nahřátým velvet sprejem.

Zjednodušená verze

Potřebujete na 1 kus o průměru 18 cm

Ovesný korpus: 30 g másla, 30 g cukru krupice, 30 g ovesných vloček 0,5 g soli, 30 g hladké mouky, ¼ lžičky mleté skořice

Ovesný krém s brandy: 100 g vajec, 100 g cukru krupice, 60 g zakysané smetany, 250 g čerstvého sýra, 100 g ovesné smetany, 20 g brandy, ¼ nastrouhaného tonka bobu.

Dokončení: 250 g čerstvých ostružin

Postup: Z másla, cukru, vloček, soli, mouky a skořice vypracujeme těsto, které napěchujeme na dno formy o průměru 18 cm vyložené pečicím papírem. Pečeme dozlatova cca 20 minut na 180 °C, režim horkovzduch.

Na krém smícháme všechny ingredience a promixujeme je. Formu s upečeným korpusem důkladně obalíme alobalem, nalijeme do ní vzniklou směs, postavíme do pekáčku s horkou vodou a pečeme asi 60 minut na 150 °C, režim horní/spodní ohřev. Před podáváním necháme vychladit a zdobíme ostružinami.

 

Video
Video se připravuje ...

Vítěz Peče celá země Vojta: Velikonoce moc nemusím! Luboš Procházka, Daniel Kristl

Fotogalerie
10 fotografií