• Vypněte lednici a vyndejte všechen obsah. Zkontrolujte, zda se v rohu neukrývá prošlý jogurt, kus sýra apod. Aromatické potraviny mějte v lednici v uzavřených nádobách.
  • Odstraňte regály a zásuvky a důkladně je umyjte teplou vodou a mýdlem.

Zápach můžete odstranit různými způsoby:

CITRONOVÁ ŠŤÁVA: Vymačkejte šťávu z několika citronů a vlijte ji do misky. Tu dejte na několik hodin do lednice. Citronová vůně umí absorbovat nepříjemný zápach.

KÁVA: Nasypte čerstvou mletou kávu do misky a umístěte ji na několik dní do lednice. Káva má silné polapí“ téměř vše.

SODA A VODA: Smíchejte lžíci jedlé sody s vodou a použijte tuto směs k vytvoření pasty. Tou vytřete vnitřek lednice a pak opláchněte vlhkou houbičkou.

TRIK S TOALETNÍM PAPÍREM: Zápachu se zbavíte, pokud do ledničky vložíte ruličku toaletního papíru. Papír časem absorbuje tekutiny a pachy. Po týdnech papír

POMÁHÁ TAKÉ: rozpůlené jablko, nakrájený citron, nastrouhaná pomerančová kůra, sáček s rýží, vydlabaný citron se solí nebo sklenička s octem. Použít můžete dokonce i obyčejný krajíc chleba, tam je ovšem riziko, zplesniví, proto je ho třeba často měnit.

Zbavte se vlhkosti

Vlhkost je jednou z hlavních příčin zápachu. Suchá lednice znamená lepší hygienu, delší trvanlivost potravin a také lepší „vůni“. Abyste toho dosáhli:

● Stavte lednici mimo přímý sluneční svit a daleko od topení.

● Kolem spotřebiče ponechejte dostatečný prostor pro správné proudění vzduchu.

● Špatným sousedem ledničky je také sušička nebo klimatizace.

Speciální tip

Pokud by se zápach v lednici neustále opakoval nebo byl velmi silný, zkontrolujte stav těsnění, případně jej vyměňte, pokud je poškozené. Je také možné, že má spotřebič zkrátka odslouženo a chladicí výkon už není dostatečný. Pak je nutné ho vyměnit.

 

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Když muži uklízí, ženy to uspokojí. Duo Docentky promluvily o feminismu Jiří Marek, Lukáš Červený

Fotogalerie
4 fotografie