Ital Luca Trapanese se o Albu sám stará od roku 2017 a jejich společnou cestu sdílí na sociální síti, kde má neuvěřitelných 491 tisíc sledujících a fanoušků. Naposledy si tak mohli prohlédnout fotky z letošních Vánoc.

Jak Luca prozradil, přípravy na nejkrásnější svátky v roce oba zahájili už o měsíc dříve. „Alba miluje Vánoce. Začali jsme zdobit dům. Je to sice trochu brzy, ale je příjemné prožívat kouzelnou atmosféru tohoto ročního období o něco déle,“ přiznává Luca.

Ten také ve svém komentáři s lehkou ironií naráží na kritiky, kterým vadí, že holčičku vychovává gay. „Říkají mi, že tradiční rodiny mají rády Vánoce. Naší rodině se líbí natolik, že je předbíháme téměř o měsíc,“ usmívá se.

Smysl Vánoc

Tatínek samoživitel také přiznává, že smysl Vánoc objevil až díky své malé Albě. „Vzrušení z Vánoc, chystání stromečku, čekání na dárky... Čas, který mě nebavil... pak se ale s Albou všechno změnilo. Vidět v jejích očích kouzlo, na které mnozí z nás zapomněli, mě očaruje,“ popisuje Luca Trapanese.

Na společných fotkách se holčička a její tatínek smějí, je vidět, že mezi oběma panuje velká blízkost a něha. Když ji jako několikatýdenní miminko získal do péče, ještě zdaleka netušil, jak moc jeho svobodný život všemi odmítané děťátko ovlivní.  

„Alba mě naučila zpívat a tančit. Vnesla do mého života hudbu v době velkého ticha a smutku. To není žádná maličkost. Od jejího příchodu jsem se musel naučit ukolébavky a pak sebrat odvahu a zpívat popovou hudbu, kterou miluje,“ dodává s úsměvem.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Luca Trapanese (@trapaluca)

Dokonalost neexistuje

Šťastný otec, který bojuje za práva gayů i osob s Downovým syndromem, také připomíná, že každý člověk je úžasný ve své jedinečnosti. „Milujme své děti takové, jaké jsou, aniž bychom je nutně potřebovali měnit nebo zdokonalovat. Dokonalost neexistuje! Přejme si, aby nebyli první a nejlepší, ale aby dokázali být sami sebou ve své jedinečné rozmanitosti, jen tak mohou být šťastní,“ dodává Trapanese.

 

Video
Video se připravuje ...

Žáci napadli hocha s Downovým syndromem. Facebook

Fotogalerie
9 fotografií