Návštěvě je zvykem nabídnoutbídnout kávu, ale pokud chcete udělat dojem nebo i jen příjemně překvapit, kávový drink je tou pravou volbou. Navíc mnoho z nich nemusí odmítat ani řidiči a abstinenti.
Café de Cassis
Jednoduchý a efektní, takový je nápoj, kde se snoubí hořkost kávy s chutí černého rybízu.
Budete potřebovat: lungo, Monin Cassis sirup nebo hustý sirup z černého rybízu, led, rozmarýn
Postup: Připravte příslušný počet porcí lunga. (Lungo je espreso s dvojitým množstvím vody.) Pak naplňte vysokou sklenici ledem a nalijte do ní 15 ml sirupu. Přilijte připravené lungo a důkladně promíchejte. Nápoj dozdobte snítkou rozmarýnu.
Bitter Spritz Café
Dokonale hořké letní osvěžení. Spojení kávy s tonikem je populární, proč nezajít ještě o krůček dál?
Budete potřebovat: kvalitní tonic, Crodino Rosso, led, plátek pomeranče, mátu
Postup: Připravte tolik šálků espresa, kolik budete dělat porcí. Můžete použít i espreso z kapsle. Širokou sklenici pak naplňte ledem a vlijte do ní 50 ml tonicu a 50 ml Crodino Rosso. Pak pomalu do sklenice nalijte i předem připravené espreso, ve sklenici se vlivem odlišných teplot vytvoří vrstvy jednotlivých ingrediencí. Dozdobte plátkem pomeranče a máty.
Coffee Paradise
Ledový drink, který vás přenese do Karibiku.
Budete potřebovat: 150 ml espresa lunga, filtrované kávy nebo cold brew, 20 ml spicy rumu, 20 ml meruňkového likéru, vyšlehanou šlehačku, cukr dle chuti
Postup: Smíchejte rum, likér a případně cukr dohromady. Promíchejte spolu s kávou, přidejte led a jemně dozdobte šlehačkou.

Espresso Summer
Někdo prostě potřebuje něco ostřejšího. Pro labužníky je tu netradiční kombinace kávy a ginu.
Budete potřebovat: espreso nebo 50 ml cold brew, 40 ml ginu, cukr dle chuti, 40 ml pomerančové šťávy, ostružiny, plátek pomeranče
Postup: Připravte si espreso nebo použijte cold brew. Kávu protřepejte s ledem. Přidejte gin, cukr a pomerančový džus. Poté vše protřepejte a přidejte ostružiny a pomerančový plátek.
Espresso Spekulatius
Sušenka ke kávě, to se patří. Ale sušenky v kávě? Tento jednoduchý nápoj vyřeší dilema za vás.
Budete potřebovat: espreso, sirup s příchutí speucoloos (hodí se i k ochucení kakaa, mléka nebo třeba krémů), šlehačku, drcené sušenky Lotus
Postup: Připravte potřebný počet porcí espresa, do sklenice nalijte 10 ml sirupu, přidejte předem připravené espreso, přidejte šlehačku a dozdobte drcenými sušenkami Lotus.
Historie čokolády: Od obyčejných tabulek po luxusní zboží Videohub