Na houby vyrazila se sestrou a neteří. „Nejprve jsme našly krásné hřiby a pak tyhle úžasné satelity,“ popsala úlovky Pavla, která by se z fleku mohla honosit titulem Bedlová královna. A kde ony satelity našla? „Mám svoje místečka. Je to neuvěřitelné, ale pokaždé tam jsou. Jsem ráda, že jsem se o tuto boží atmosféru mohla s holkami podělit,“ dodala Pavla, kterou nyní čekají dlouhé hodiny v kuchyni, aby z bedel vykouzlila dobroty. 

Řízky i škvarky

Receptů z bedel je mnoho, nejraději má ale Pavla řízky. „Bylo by jich tolik, vždyť průměr klobouku byl snad 40 čísel! Takže několik kusů udělám na pánvi na sádle jen s kmínem a solí. Takové bedlové škvarky, které jsou opravdu vynikající,“ upřesnila houbařka.

Proč mají být houby běžnou součástí jídelníčku?