Proč máme vlastně šatník?

Bez ohledu na to, zda vyrážíte do obchodů s módou, protože je vaše skříň prázdná, zničil se vám oblíbený svetr, anebo jste módní nadšenec, oblečení musíme nakupovat všichni. Jde ovšem o to, že ne každý si může dovolit utrácet za módu velké částky. Právě naopak, většina lidí má ve skutečnosti spíše nižší rozpočet. Přesto ale chtějí samozřejmě vypadat stylově a módně při každé příležitosti. Existují ale způsoby, jak udržet rozpočet na uzdě, a přitom si nakoupit to, co potřebujeme a co chceme.

Proberte si šatník a rozhodněte se pro svůj styl

Zní to nepravděpodobně, ale celá řada lidí má ve skutečnosti problém definovat svůj módní styl. Díky tomu si potom kupují různé kusy oblečení, které jsou spolu „nekompatibilní“ a nelze je využít současně. O to více kusů oblečení potom musí nakupovat.

Před cestou po obchodech by si tak měl člověk ujasnit, v jakém stavu je jeho šatník a co přesně v něm chybí. Stejně tak by měl přesně vědět, co si chce opravdu koupit ve smyslu toho, v jakém jednom stylu by měly jednotlivé kusy oblečení být. Tohoto „bitevního plánu“ by se měl potom striktně držet a nenechat se zlákat hezky vypadající módou, která je ale ve skutečnosti úplně jiná než ta, kterou nosíte a nosit chcete. A přiznejme si, že není vždy jednoduché odolat.

Autor: Shutterstock

Slevy a kupóny

Slevy a slevové kupóny jsou kořením nakupování. Kdo by nemiloval možnost koupit si něco levněji, než obvykle? Pokud ale nakoupíte ve slevách oblečení, které posléze nevyužijete, je to opět spíše kontraproduktivní a žádnou skutečnou úsporu vám to samozřejmě nepřinese, maximálně z toho budete mít dobrý pocit.

Pozornost věnujte proto především slevám ve vašich oblíbených obchodech a v obchodech s opravdu širokou nabídkou, ze které si vždy vyberete přesně to, co potřebujete. Typickým příkladem budiž častá About You sleva, jejímž prostřednictvím je možné získat velice zajímavé slevové kupóny, které už vašemu rozpočtu mohou ulevit opravdu znatelně.

Slevové kupóny jsou zkrátka tou nejlepší možností, jak nakupovat levně a ještě levněji. Vybírat si ty, která vám padnou nejvíce do noty, můžete třeba na buykers.cz.

Dvakrát měř, jednou řež (nakupuj)

Velmi užitečnou radou je nečinit ukvapená nákupní rozhodnutí. Nejlepším možným způsobem, jak ušetřit peníze a zároveň vybudovat stylový šatník, je zpomalit. Místo impulzivního nákupu svršku si vždy proklepněte značku, zjistěte, z jakého materiálu je daný kus vyroben, a posuďte, jak dlouho dané oblečení vydrží. Čím déle budete moci oblečení používat, tím méně často budete muset kupovat nové.

Pozornost věnujte také srovnávačům cen, zvláště pokud nakupujete oblečení na internetu, je tento skvělý vynález opravdovým požehnáním.

O oblečení se starejte

Investice času a energie do starosti o oblečení mu dokáže prodloužit život a ušetřit spoustu peněz. Nedejte na názory, které tvrdí, že i oblečení má cosi jako datum spotřeby. Móda může zůstat zajímavá mnohem déle než jednu jedinou sezónu, záleží na tom, jak dobře se o ní budete starat. A opět platí, že nejlevnější oblečení je to, které si nekoupíte, protože máte doma ve skříni pořád to z minulých let. Proč tedy vyhazovat oblečení, které může při troše péče dále sloužit?