Piňa Colada

POTŘEBUJETE: ✔ 3 cl bílého rumu ✔ 3 cl kokosového krému (zahuštěného kokosového mléka) ✔ 9 cl ananasového džusu ✔ sodovku

POSTUP: Nalijte všechny suroviny do šejkru s drceným ledem. Protřepejte do úplného smísení. Přelijte do vychlazené vysoké sklenice. Můžete doplnit sodovkou. Ozdobte klínkem ananasu.

Pražské jaro

POTŘEBUJETE: ✔ 4 cl vodky ✔ 5 cl jahodového džusu ✔ suchý sekt

POSTUP: Do skleničky postupně přidávejte 5 cl jahodového džusu, 4 cl vodky a nakonec dolijte sektem. Pomalu, opatrně a nemíchat!

Beer Fizz

POTŘEBUJETE: ✔ 6 cl whisky ✔ 2 cl čerstvé citronové šťávy ✔ 2 cl cukrového sirupu ✔ světlé pivo

POSTUP: V šejkru dobře protřepejte whisky, cukrový sirup a citronovou šťávu. Přelijte do vysoké sklenice na čistý led a dolijte světlým pivem. Před servírováním ozdobte citronovou kůrou.

Strawberry Virgin Mojito strawberry 

POTŘEBUJETE: ✔ ovocný jahodový čaj ✔ čerstvé jahody ✔ led, mátu ✔ 2 lžíce hnědého cukru

POSTUP: Přiveďte 600 ml vody k varu, přidejte 4 čajové sáčky a nechte 5 minut louhovat. Vyndejte čajové sáčky a dejte čaj vychladit. Do sklenic vložte kostky ledu, nakrájené jahody a lístky máty. Připravenou směs zalijte vychlazeným čajem a doslaďte třtinovým cukrem.

Dark devil

POTŘEBUJETE: ✔ 5 cl whisky ✔ 5 cl brusinkového džusu ✔ 5 cl zázvorového piva (nemusí být)

POSTUP: Do sklenice s ledem postupně nadávkujte jednotlivé ingredience a lehce promíchejte. Na závěr ozdobte například limetou.

Hugo

POTŘEBUJETE: ✔ 2 cl bezového sirupu ✔ limetku ✔ mátu ✔ polosuchý sekt

POSTUP: Do skleničky vložte kostky ledu, zalijte sektem, přidejte bezový sirup a trochu vymačkané limetky. Na závěr ozdobte mátou, případně květy černého bezu.

Malinové daiquiri (nealko)

 POTŘEBUJETE: ✔ hrst čerstvých malin ✔ 5 cl sour mix (můžete nahradit pomerančovým džusem) ✔ 3 cl malinového sirupu

POSTUP: Vše dejte do mixéru, přidejte ledovou tříšť nebo led a důkladně promixujte. Zdobí se čerstvými malinami.

TIP: Použít se dají nejen čerstvé maliny, ale i mražené. Pak je ale potřeba, kvůli zvýraznění chuti, přidat více malinového sirupu. Kromě malin můžete na ovocné daiquiri použít třeba i jahody, borůvky nebo ostružiny.

Mojito

POTŘEBUJETE: ✔ 4 cl rumu ✔ 2 cl limetkového džusu ✔ 5 cl sodovky ✔ hnědý cukr ✔ limetky ✔ mátu

POSTUP: Limetky rozkrájejte, přidejte mátu, hnědý cukr, rozmačkejte, zasypte ledovou tříští, zalijte rumem a sodovkou a promíchejte lžičkou.

Sex on the Beach

POTŘEBUJETE: ✔ 4 cl vodky ✔ 2 cl broskvového likéru ✔ 6 cl pomerančového džusu ✔ 6 cl brusinkového džusu ✔ pár kostek ledu

POSTUP: Sklenici naplněnou zhruba do třetiny ledem zalijte v šejkru umíchanou směsí z uvedených surovin a nezapomeňte ozdobit plátkem pomeranče.

Crumble s rebarborou a jahodami. Jednoduchý a úžasně křupavý!