Podle nejnovějšího průzkumu britské analytické společnosti YouGov celých 53 procent žen z generace mileniálů obdrželo alespoň jednou v životě fotografii pánského přirození. Pro většinu z nich je takové chování mužů nechutné, hloupé, a dokonce i smutné.

Muži věří, že ženu „nabudí“

Třetina mužů naopak předpokládá, že dámy takovýto obrázek popíšou jako sexy. To ale platí jen pro 17 procent mileniálek. Na otázku, proč muži posílají ženám fotografie svého přirození, se rozhodla přinést odpověď nová studie kanadských výzkumníků z Kwantlen Polytechnic University a tamní O.R.G.A.S.M Research Lab.

„Muži očekávají, že jejich akce vyvolá reakci příjemkyně v podobě zaslání vlastní nahé fotografie, případně, že ženu sexuálně nabudí, což bude vést k sexu,“ popsal výsledky studie  odborník na sexuální problematiku Adam Durčák.

Průzkumu se zúčastnilo 1087 heterosexuálních mužů a výsledky rovněž ukázaly, že muži, kteří fotografie svého přirození posílají, bývají narcističtí a sexističtí než muži, kteří tak nekonají.

Nečekaně poslaná erotická fotka je obtěžování?

Autoři průzkumu také poukazují na to, že tento typ fotky obvykle muži posílají spontánně, aniž by o to předem byli požádáni a také zničehonic, bez upozornění. V takových případech se ovšem jejich chování blíží sexuálnímu obtěžování.

„Pošle-li muž ženě obrázek svého přirození na základě její žádosti nebo souhlasu se zasláním, jde o běžné sexuální chování. Erotické fotografie jsou ostatně velmi často součástí takzvaného sextingu. Ten je vnímán pozitivně, muži i ženy si jej spojují s posilováním sexuálního sebevědomí či prohlubováním milostného vztahu. Zcela neočekávaně zaslaný obrázek penisu, obzvláště od muže, s nímž ženu nepojí delší partnerský vztah, však bývá většinou vnímán negativně jako forma exhibicionismu nebo sexuálního obtěžování,“ vysvětlil Adam Durčák.

Právě poslední zmíněné si však muži pravděpodobně příliš neuvědomují. Vzhledem k tomu, jak běžné zasílání těchto fotografií je, se lze domnívat, že je většina pánů považuje za zcela přijatelnou formu flirtování.

„Když muži chtějí vyjádřit svůj sexuální zájem o ženu, řada z nich zkrátka považuje za jednodušší zaslat vyvolené dámě erotickou fotografii než se ji pokusit zaujmout jiným, vhodným, způsobem. A to například s ní navázat a udržovat oční kontakt, usmívat se, chovat se galantně,“ uzavírá Adam Durčák.

VIDEO: Epicentrum: V Česku klesá spotřeba antikoncepce, mohou za to mýty?

Video
Video se připravuje ...

Epicentrum: V Česku klesá spotřeba antikoncepce, mohou za to mýty?  Blesk TV