Pstruzi putovali z kádí do igelitových pytlů a přenosných sudů. Odtud pak na zádech a v rukách rybářů na břeh řeky Labe.
Autor: Veolia Voda ČR

Jakub Vágner vysvětluje místním dětem, že Labe ve Vrchlabí je svými četnými nízkými jezy a tůněmi ideálním prostředím pro život pstruha potočního. Navíc ho tu neohrožují kormoráni, kteří pstruhy decimují na mnoha jiných místech.
Autor: Veolia Voda ČR

Kvalita vody v řekách, včetně Labe, se díky vybudovaným čistírnám odpadních vod a modernizaci jejich technologií značně zlepšila, takže se pstruzi i jiné lososovité ryby mohou vrátit do svých původních domovů.
Autor: Veolia Voda ČR

Nezisková organizace Sladkovodní giganti společně s Veolií v uplynulých dvou letech vypouštěly pstruhy do řeky střely u jezu na Velké Louce v městečku Plasy na Plzeňsku. Letos poprvé zvolil Vrchlabí.
Autor: Veolia Voda ČR

Pro vysazování je vybrán vždy takový úsek řeky, aby byly ryby co nejvíce chráněny od náletů kormoránů. Dno řeky Labe si ve Vrchlabí zachovává horský ráz, což je pro tuto, původem horskou rybu, ideální prostředí.
Autor: Veolia Voda ČR

Řeka Labe ve Vrchlabí a je její blízké okolí nabízí návštěvníkům nádherné scenérie. Pstruhům by se tu mělo dařit. Přirození nepřátele tu mají jen v podobě několika norků a vyder. Jejich populace by se tu proto měla i díky péči zdejších rybářů udržet.
Autor: Veolia Voda ČR

A mnozí si pstruhy pustili do jejich nového domova i sami.
Autor: Veolia Voda ČR

Další pstruzi se budou vypouštět do volné přírody opět v příštím roce. Celý projekt je rozplánovaný do roku 2015. Veolia Voda Česká republika, a.s. a Nadační fond Veolia do něj vloží zhruba 10 milionů korun.
Autor: Veolia Voda ČR