Na pěti hudebních scénách, kde se během tří dnů představí více než 120 účinkujících z ČR i ze zahraničí, zazáří především takové hvězdy jako Kaiser Chiefs, Fun Lovin´Criminals a Paul Oakenfold, se kterým vám přinášíme rozhovor.

Paul Oakenfold, superstar elektronické hudby, DJ světového formátu a předskokan Madonny na jejím koncertě na pražském Chodově v roce 2009, přijede na letošní letní Sázavafest. Paul Oakenfold pomáhal pozdvihnout a vytvarovat globální hudební scénu dnešní doby. Za svou kariéru byl nominován na několik cen Grammy a vyprodukoval masové mezinárodní hity jako „Not Over Yet“ nebo dvou-album „Perfecto Las Vegas“, nejprodávanější DJskou kompilaci americké historie. V posledních letech vytvořil i mnoho filmových melodií (Shrek 2, Bournova identita) a chystá se na vydání očekávaného alba „Pop Killer“.

Dobrou náladu přivezou i Kaiser Chiefs.
Autor: Sázavafest

Dobrý den, Paule. Kde poslední dobou trávíte vice času, v Americe nebo Evropě?

Žiji v Los Angeles, ale zároveň mám dům v Amsterdamu, kde se ubytuji vždy, když jsem na tour po Evropě.

Jako DJ jste byl v posledních letech poněkud skrytý veřejnosti. Mohl byste osvětlit důvod?

Byl jsem hodně koncentrovaný na práci na mém albu a pořádal tour po Americe, kde jsem měl i rezidenturu, díky které jsem tam trávil hodně času. Nicméně v tuto chvíli jsem už uprostřed poměrně velkého “Four Seasons” světového tour, tak se těším na pořádání nových shows na všech těch místech, kde jsem už nějakou dobu nebyl.

Co bylo důvodem pro to, aby se tak zaneprázdněný DJ a producent vrátil zpět na hudební scénu?

Nikdy jsem hudební scénu neopustil. Vždy jsem byl zapojený do tzv. „cutting edge“ taneční hudby a produkce. Musím přiznat, že jsem pořádal tours po Evropě v posledních několika letech v menším měřítku, ale důvodem toho je, jak jsem již řekl, že jsem byl hodně zaměřen na severní a jižní Ameriku, kde je taneční hudba posledních několik let hodně divoká.

 Co byste řekl lidem, kteří si myslí, že vaše nejlepší dny jsou už minulostí?

Řekl bych jim, že pochopí, že se spletli, jakmile uvidí jednu z “Four Seasons” živých shows.

 Jaké máte plány pro rok 2012? Vidíte to spíše na snahu dosáhnout vrcholu své kariéry a tvrdě pracovat nebo spíše pořádat vystoupení pro radost a hodně cestovat?

Vždycky, když jsem na tours, tak si užiji hodně legrace, ale všechno co dělám, beru vážně. V tuto chvíli se nejvíce soustředím na album “Four Seasons” a živé shows, které jsou díky neuvěřitelným vizuálním efektům naprosto velkolepé. Zároveň mě tento rok také čeká vydání nového uměleckého alba s názvem “Pop Killer”, a samozřejmě nemohu zapomenout na práci s hudbou a umělci v Perfecto records.

Těšit se můžete také na Fun Lovin Criminals.
Autor: Sázavafest

Jaký je váš návod na úspěch na poli dnešní hudební scény plné všemožných překážek? Jste vy osobně inspirován výhradně čistým trancem nebo je pro vás inspirací pro produkci a koncertování např. i house, electro nebo dubstep?

Když si poslechnete moje nahrávky ze začátku 90. let, tak poznáte, že jsem hrál hodně různých stylů a zvuků. Hraji house, trance, progressive, electro, breaks…Nepřemýšlím o hudbě jako o žánru – jen se snažím nacházet skvělé desky se silnými melodiemi, které by dobře fungovaly na tanečním parketu.

Podle čeho vybíráte desky pod svůj label Perfecto? Máte v tuto chvíli nějaké zajímavé nováčky?

Výběr hudby a umělců pod label Perfecto je práce celého týmu, který label vede. A samozřejmě máme velké množství umělců, se kterými je nám ctí pracovat, jako např. Beatman & Ludmilla, Magnus, Richard Beynon, Federation, Kenneth Thomas, Marcus Schossow, Protoculture, Sonic Element, Organ Donors……….

V současnosti hráváte s mladými DJi, jako je Arty a další. Jak se cítíte ve společnosti těchto mladých lidí?

Je skvělé vidět mladé a nadšené umělce vypracovat se až do headlinerů. Inspiruje mě mnoho různých věcí a poslech mladých DJů, jako je Arty, je rozhodně jedním ze zdrojů mé inspirace. 

Máte nějaké vzpomínky na Prahu a ČR? Spojené s koncertem Madonny nebo s úžasným eventem na městské radnici?

Samozřejmě ano – pokaždé jsem si svůj pobyt v České republice užil. Lidé zde jsou vřelí a přátelští a lidé v klubech jsou vždy plní energie a milují party.

 Děkujeme mockrát za váš čas a uvidíme se na Sázavafestu!

Žádný problém. Nemůžu se dočkat. Uvidíme se tam!

Více na www.sazavafest.cz