Do prvoligového výběru kytarových umělců získali pořadatelé Sázavafestu Kaiser Chiefs, velice populární indie rockovou partu z Leeds, která se proslavila v Čechách zejména hity jako „Ruby“ nebo „Everything is Average Nowaday“. Na českou půdu tato partička zavítá po 4 letech. Kaiser Chiefs vydali už 4 alba, z nichž poslední, „The Future is Medieval“, bylo pro fanoušky dobře utajeným překvapením. Kaiser Chiefs bodují na světových hitparádách, získali řadu ocenění jako například 6 Brit Awards nebo měli šanci doprovázet Foo Fighters, U2 a další na světových tours.

Hlavní hvězdou Sázavafestu bude bezesporu i Paul Oakenfold.
Autor: Sázavafest

Paul Oakenfold, superstar elektronické hudby, DJ světového formátu a předskokan Madonny na jejím koncertě na pražském Chodově v roce 2009, přijede na letošní letní Sázavafest. Paul Oakenfold pomáhal pozdvihnout a vytvarovat globální hudební scénu dnešní doby. Za svou kariéru byl nominován na několik cen Grammy a vyprodukoval masové mezinárodní hity jako „Not Over Yet“ nebo dvou-album „Perfecto Las Vegas“, nejprodávanější DJskou kompilaci americké historie. V posledních letech vytvořil i mnoho filmových melodií (Shrek 2, Bournova identita) a chystá se na vydání očekávaného alba „Pop Killer“.

Své umění předvedou i Fun Lovin Criminals.
Autor: Sázavafest

Fun Lovin´ Criminals, známí také pod akronymem FLC, jsou americkou alternative hip hop / alternative rock kapelou z New Yorku. Jejich existencionalistické, ale i satirické songy velmi často popisují nástrahy života ve městě, hlavně pak v New York City. Jejich nejznámějším hitem je song „Scooby Snacks“, ve kterém se objevují útržky filmů od Quentina Tarantina.

V nové Promopro Dance Hall pak vedle DJe Saka Noela vystoupí Mike Candys, švýcarský DJ, který ovládá charts svým hitem „One Night in Ibiza“, dále Dennis Sheperd (DE) , Chris Sadler (UK/CZ) a další.

Ze Slovenska přijede např. Katka Knechtová.
Autor: Sázavafest

Na „klasická“ hudební pódia Sázavafestu se vedle Kaiser Chiefs, Paula Oakenfolda a FLC postaví Skindred (UK), Molotov (MEX), You Say France & I Whistle (SWE), Coby Grant (AU), Katarína Knechtová (SK), Yellow Umbrella (DE) a Lyre Le Temps (F), autoři songu k oskarovému filmu The Artist.

Z českých interpretů se můžete těšit na Anetu Langerovou.
Autor: Sázavafest

Z domácích hudebních interpretů se zde pokusí Sto zvířat o rekord, Mňága a Žďorp oslaví 25. výročí a vystoupí i Petra Hapková, Charlie Straight, Nightwork, Mig 21, Xindl X, Monkey Business, Aneta Langerová nebo Gabriela Gunčíková (Objev roku Českého slavíka za rok 2011).

S autorským čtením se pochlubí Michal Viewegh.
Autor: Sázavafest

Na návštěvníky Sázavafestu čeká i řada nehudebních „vychytávek“. Jednou z nich je možnost „odložit“ dítě do dětského koutku nebo oslavit 50. narozeniny s Michalem Vieweghem se spoustou autorského čtení.

Více informací se dozvíte na www.sazavafest.cz