Eva se nejprve na sociální síti svěřila s nepříjemnou zkušeností z bazénu v Podolí, kdy si dvě jiné plavkyně všimly, že jí chybí ňadro a naprosto otevřeně se nemocné ženy ptaly, jestli jí není blbé chodit bez prsu.

Eva také prozradila, že svůj nádor objevila díky dceři Dády Patrasové(65) a Felixe Slováčka (78) Aničce, která s rakovinou prsu také bojovala.  „Při koupeli ve vaně s telefonem v ruce jsem narazila na příspěvek Aničky Slováčkové, která připomínala, jak je důležitá prevence prsou. Odložila jsem telefon a na prsa si sáhla. Nahmatala jsem tvrdou bulku velkého rozměru u bradavky,“ popsala pro Blesk.cz  Eva Naihaiplová.

Jsem šťastná, vzkázala Anička

Zpěvačku Aničku Slováčkovou slova o pomoci velmi potěšila. Vždyť sama si bulku v prsu nahmatala jen o rok dříve než Eva a hned poté psala o důležitosti prevence. „Opravdu jsem ji inspirovala? Jsem šťastná, jestli je v pořádku. Pokud to někomu takhle pomohlo a předešlo se nějakému prů*eru, tak jsem ráda, že mé sdílení mělo nějaký smysl,“ reagovala na zprávu Blesku Slováčková.

Podpora od jiných pacientek

Evinu odvahu otevřeně sdílet příběh i negativní zážitek ze sprch v Podolí ocenily i další ženy, často také onkologické pacientky. „Kašlete na lidi. Jste krásná i s jedním prsem. Choďte, kam jen chcete, buďte svá. Lidi v dnešní době jsou zlí,“ napsal Evě Naihaiplové jedna z podporovatelek.

Svou zkušenost sdělila i další žena, která se také léčí. „Ano i já mám rakovinu, jsem bez prsa a v létě, když jdu ven jen v tričku, tak na mě lidé neskutečně zírají. Hrozný pocit,“ dodává jiná diskutující, která reakce okolí na svou nemoc nese těžce.

Pomáhá Bellis

Patříte mezi mladé onkologické pacientky?  Pomoci vám může Bellis, což je projekt Aliance žen s rakovinou prsu, o.p.s. Zaměřuje se na pomoc a podporu mladých pacientek (v produktivním věku), které procházejí nebo prošly léčbou spojenou s nádorovým onemocněním prsu.

Kdy provádět samovyšetření prsu?

Fotogalerie
11 fotografií