Nevíte, zda vaše dítě přežije...

Rodině se dramaticky změnil život nejprve letos v březnu. Adélka s Petříkem byli s tatínkem na procházce, k neštěstí došlo na přechodu. „Nevšiml si světelné signalizace, ani toho, že v pravém pruhu auta zastavila a on jel dál na červenou. Syn jel na odrážedle, a to mu možná zachránilo život. Náraz ho odmrštil dle svědků téměř deset metrů daleko,“ vzpomíná na hrůznou událost maminka.

Petřík utrpěl vážná zranění a byl kvůli krvácení do mozku a vnitřních orgánů v bezprostředním ohrožení života. „Pro mě to byla velmi náročná situace. To vědomí, že nevíte, zda vaše dítě přežije do dalšího dne,“ popisuje paní Zuzana. Se synem byla celou dobu v nemocnici.

Máte zhoubný nádor, uslyšela

V dubnu, ani ne 14 dní po návratu z hospitalizace pak Zuzana objevila v zrcadle bulku na prsu. Hned druhý den šla na sono prsu. Za dva týdny se měla dozvědět výsledky. „Slova lékařky mi doteď zní v uších: „Je to tak, jak jsem si myslela. Máte zhoubný nádor,“ řekla jí.

Zuzana se dozvěděla, že má agresivní formu nádoru a z nejistoty, co bude, se téměř zhroutila. Tamější lékařka Zuzaně řekla, že s největší pravděpodobností ke karcinomu »dopomohlo« trauma ze synovy nehody.

Začátkem května dostala maminka malých dětí první chemoterapii. Nyní má za sebou téměř celou půlroční léčbu. „Z chemoterapie jsem byla hodně unavená a nebývalo mi příliš dobře, hlavně od žaludku, objevila se neutropenie, tedy nedostatek bílých krvinek. V 2. fázi chemoterapie, která je každý týden, se po tvaři i po těle se hodně změníte. Navíc jsem měla pocit, že vážím dvojnásobek své váhy. Bolely mě konečky prstů, krvácela jsem z nosu, vznik srdeční arytmie“ popisuje vedlejší účinky léčby mladá žena.

Po chemoterapii Zuzanu čeká ještě mastektomie, tedy odebrání prsů, a to nejspíš oboustranná. Dále se uvidí, zda bude muset proběhnout následná léčba ozařováním, případně další chemoterapie, protože nádor není citlivý na žádnou jinou léčbu.

Maminka Adélky a Petříka má za co bojovat a svým příběhem zveřejněným v projektu Aliance žen s rakovinou prsu Bellis chce podpořit další pacientky s nádorem. „Věřím v naprosté uzdravení,“ dodává Zuzana.

Mladým ženám s rakovinou prsu pomáhají Bellisky.

Video
Video se připravuje ...

Mladým ženám s rakovinou prsu pomáhají Bellisky 

Fotogalerie
6 fotografií