S paní Janou Žákovou jsem si povídala v jejím malém masážním relaxačním centru a zároveň útulném obchůdku Salveo na Novodvorské ulici. Již při vstupu na mne dýchla atmosféra harmonického prostředí, ve vzduchu se vznášela vůně bylinných čajů, doplněna relaxační hudbou.

U šálku lahodného čaje jsem pomalu mohla nahlédnout do tajů života léčitelky. Své práci a zároveň koníčku se paní Jana věnuje již bezmála dvacet let. Mimořádné nadání se u ní projevovalo už v raném dětství, kdy úspěšně předpovídala budoucnost, znala názvy bylin, aniž by se je někdy učila a také dokázala pouhým přiložením ruky pomoci od bolesti. Jejího nadání si nejdříve všimla blízká rodina a také ona si postupně uvědomovala svoji odlišnost od vrstevníků.

Autor: Salveo

Své schopnosti cíleně rozvíjela studiem a tréninkem. V době, kdy její spolužačky (a spolužáci) zaměřovali svůj zájem na společnou zábavu, diskotéky, výlety, módu, fotbalové hvězdy a populární zpěváky, stavěla si podle návodů pyramidy a experimentovala s jejich účinky na uchování potravin, ostření žiletek, energetizaci vody, kterou zalévala část pěstovaných rostlin a porovnávala jejich růst s rostlinami zalévanými neupravenou vodou.

Také poprvé vyzkoušela svoje schopnosti, když uzdravila pouze bioenergetickým působením hrdličku s poraněným křídlem, pravděpodobně zlomeným. O svých pokusech si vedla podrobné záznamy a konzultovala je s podobně zaměřenými lidmi. Komunikovala v té době s Ing. Jiřím Jančou, Janem Bílkem, Tomášem Pfeifrem, Palkem Mičíkem a páterem Ferdou, se kterým měla mystický zážitek, kdy sedíce blízko něho jí sdělil při hlubokém pohledu z očí do očí, že „je stejná jako on“. Svět těchto lidí, svět esoteriky a paranormálních jevů jí byl mnohem bližší, než svět „obyčejný“, byla ráda a vděčná za to, že znala lidi podobně vnímající a přemýšlející, jako ona. Jejím nejoblíbenějším a nejbližším autorem v době dospívání byl Břetislav Kafka a jeho Nové základy experimentální psychologie.

Autor: Salveo

Úspěchy paní Jany jsou postaveny na mimořádném nadání, její diagnostické schopnosti často udivují lékaře, se kterými spolupracuje, neboť s jistotou dokáže u klienta určit zdroj potíží, který lze odhalit jen za pomoci nejvyspělejší lékařské techniky, při běžném vyšetření však zůstal skrytý. Stanovení přesné diagnózy je však jen první krok.

Po tom, co zhodnotí jaká terapie bude nejvhodnější z hlediska celostního holistického přístupu, s ohledem na metabolický typ, krevní skupinu, anamnézu…  následně seznámí klienta s navrhovaným postupem a na základě jeho souhlasu přistoupí k vlastnímu léčení.

Ačkoli sama ovládá různé druhy masáží (klasickou, reflexní, sportovní, lymfatickou, lávovou, medovou), a také jiné diagnostické metody a fyzioterapeutické techniky (diagnostiku jazyka, pulsní, irisdiagnostiku, fytoterapii, Bachovu květovou terapii a další), vzhledem ke své vytíženosti přenechává tuto péči u některých klientů svým spolupracovníkům, které si pečlivě vybírá a u nichž má jistotu, že jim poskytnou tu nejlepší péči. Dosavadní výsledky ukazují, že tímto jejím a jejich synergickým působením se urychlí uzdravení. 

Autor: Salveo

Osobně se věnuje lidem s onemocněním zejména nádorovým, dospělým i dětem, dobré výsledky má s léčením únavového syndromu, chronické bolesti nejasné etiologie, pomáhá ženám, kterým se dlouhodobě nedaří otěhotnět, navštěvují ji lidé, kterým už alopatická medicína nedává naději. Přiznává však, že nejbližší je jí léčit děti a ty dospělé, kteří přicházejí kvůli prevenci, kteří jsou ochotní pro své zdraví sami něco dělat dříve, než je k tomu donutí nemoc.  

Při vlastním léčení uplatňuje poznatky tradiční čínské medicíny, reflexní terapie, ayurvédy, tradiční ruské medicíny, psychotroniky, biotroniky.  

Také využívá zdravotní a potravinové doplňky, přírodní i připravené za využití nejmodernějších technologií renomovanými tuzemskými i zahraničními firmami. Jedná se o čaje, výluhy a tinktury z bylin, z pupenů i semen rostlin, o minerální látky a vitamíny, prostředky vyrobené s využitím nanotechnologií. Kvalitu těchto preparátů si průběžně ověřuje za pomoci siderického kyvadla, automatické kresby a prostudováním technologie jejich zpracování.

Autor: Salveo

Na myšlenku, aby sama prodávala uvedené přípravky a čaje, ji přivedlo opakované přání klientů zakoupit si je hned na místě při terapii, ne jako po řadu let dříve, kdy je podle jejího doporučení nakupovali u různých specializovaných prodejců na více adresách. Vzhledem k tomu, že k léčení paní Jana využívá ty nejlepší a nejvhodnější preparáty od různých výrobců a vzájemně je vhodně kombinuje, sama nejlépe ví, které přípravky a od koho má mít ve svém obchodě k dispozici a klient se jimi skutečně může zásobit snadno a okamžitě.

Nezastupitelná úloha léčitelky spočívá při doporučení přípravků v tom, že ne pro každého je vhodný ten který preparát, ačkoliv je tak obecně označovaný, neboť v konkrétním případě může být kontraindikován. Na formuláři je to vyjádřeno kolonkou – poraďte se s léčitelem, což je bezplatná služba. Proto souhlasila a rozhodla se vytvořit obchůdek a následně i e-shop pro lidi, kteří to opravdu potřebují, umožňující ještě větší dostupnost přípravků, čajů a bylin, zejména klientům dojíždějícím za ní doslova z celé republiky a dokonce i ze zahraničí. Výhodou e-shopu Salveo je vzájemná provázanost informací o nabízených produktech s konkrétními chorobami a naopak. Na e-shopu je možné se také dozvědět mnoho zajímavého o lidském zdraví i nemocech, metodách jejich odhalování a léčení, příčinách a projevech, také základní zásady pro jejich zvládání. Je zde možno se prostřednictvím jednoduchého formuláře e-mailem obrátit na léčitelku Janu Žákovou s konkrétními dotazy týkajícími se zdravotních potíží jak těla, tak duše.

Autor: Salveo

Současně je možné seznámit se s celou škálou masáží nabízených v centru Salveo, například klasickou, reflexní, sportovní, lymfatickou, lávovou, medovou a terapií, včetně působení fyzioterapeutů – rehabilitační cvičení, aplikace „tejpů“, kineziologické vyšetření a další.

Prostřednictvím fotografií lze nahlédnout, v jakém prostředí se klient ocitne, když vstoupí v Salveu do obchůdku, nebo do oddělené části určené k provádění masáží.

Autor: Salveo

Na závěr našeho setkání mi Jana Žáková prozradila motto, které ve své práci denně už víc jak 20 let uplatňuje – cílem je navrátit klientovi harmonii těla, duše i ducha, porozumění sama sobě a tím dosažení pevného zdraví, vyrovnanosti a plné radosti ze života, aniž by nadále potřeboval péči lékaře nebo léčitele.    

Více informací a eshop s produkty naleznete www.salveo.cz