Focení noční oblohy bylo dlouhá léta doménou profesionálních fotografů, kteří byli vybaveni stativem a profi foťákem s dlouhou dobou expozice. Dnes už tolik techniky není potřeba. Pokud také chcete zkusit zachytit krásy hvězdné oblohy, stačí vám k tomu jen smartphone. Vsaďte na nejnovější fotomobil Vivo X90 Pro. 

Působivé zachycení pohybu hvězd, měsíce v úplňku nebo padajícího meteorického roje. To vše a mnohem více spadá do kategorie focení hvězdné oblohy, tzv. astrofotografie. Pokud jste vždy obdivovali práci profesionálních fotografů, kteří tato přírodní noční kouzla dokáží zachytit v celé jejich kráse, máme pro vás tip na dokonalý fotomobil, se kterým můžete podobné záběry zachytit také.

Autor: Us

Řeč je o nejnovější vlajkové lodi společnosti Vivo – smartphonu Vivo X90 Pro. Ten totiž boří zažitý mýtus o nekvalitních nočních fotkách pořízených mobilem a posouvá tuto kategorii na zcela novou úroveň. Faktem je, že pořízení kvalitních snímků za špatných světelných podmínek bylo pro fotoaparáty chytrých telefonů vždy obtížné. Nový Vivo X90 Pro je však vybaven zobrazovacím systémem s jednopalcovým snímačem a dokáže díky tomu zachytit větší množství světla, čímž výrazně zvyšuje jas obrazu a zachycuje bohatší detaily při fotografování v noci. Díky tomu můžete pořídit jasné a ostré záběry nejen hvězdného nebe i v naprosté tmě.

Speciální režimy pro noční focení

Vydatně tomu pomáhají také nejrůznější možnosti nastavení fotoaparátu přímo v telefonu. Vivo X90 Pro obsahuje osm speciálních funkcí pro slabé osvětlení, které jsou navrženy tak, aby uživatelům umožnily zachytit večerní nebo noční okamžiky. Za zmínku rozhodně stojí Handheld Astro, se kterým můžete stativ nechat stát stranou a pořídit perfektní snímek noční oblohy jen s telefonem v ruce. Pro focení měsíce pak slouží funkce Super Moon, se kterou zachytíte příští úplněk v lepší kvalitě než kdy dřív. Milovníky natáčení videí zase potěší funkce nočního videa s rozlišením 4K Ultra-Sensing, se kterou jim po západu slunce neunikne jediný okamžik.

Autor: Us

S celou řadou těchto nastavení a režimů pomáhají především vylepšené algoritmy zpracování obrazu a také využití speciálního čipu V2, který používá umělou inteligenci k dokonalému zachycení či následnému vylepšení všech pořízených záběrů.

Výkon připravený na cokoliv

Zaujal vás tento smartphone? Pak vězte, že Vivo X90 Pro není pouze výjimečný fotomobil. Díky dvěma zabudovaným procesorům, podmanivému 6,78palcovému OLED displeji se sníženou produkcí modrého světla a vylepšenému systému chlazení je tento chytrý telefon ideálním partnerem pro aktivní životní styl i chvíle klidného odpočinku. Můžete si zahrát nejnovější mobilní hry, pustit svůj oblíbený seriál nebo prohlížet pracovní dokumenty a spustit několik aplikací najednou. To vše bez starostí o nedostatek energie. V režimu rychlého nabíjení totiž zvládnete nabít baterii na 50 % kapacity již za 8 minut a 10 sekund! O moc pomalejší není ani vyvážený režim pro každodenní nabíjení, který dokáže baterii zcela nabít za pouhých 29 minut.

Autor: Us

Nový smartphone Vivo X90 Pro je možné zakoupit u maloobchodních prodejců za cenu 26 999 Kč. Více informací o tomto zařízení najdete na webové stránce www.vivo.com nebo na Instagramu vivo_czech. Navíc, v rámci aktuálně probíhající promo akce Vivo týdny, je cena X90 Pro snížena na 24 999 Kč. Tato akce platí do 25.6.2023, takže do té doby máte možnost získat tento vyspělý smartphone ještě za výhodnější cenu.