Firma naposledy představila interaktivní 3D modely vybraných kusů nábytku, čímž dává zákazníkům do rukou užitečný nástroj, jak si nábytek prohlédnout co nejvíce realisticky i z pohodlí svého domova.

Kvalita z Moravy

Rodinná firma Nábytek Mikulík vyrostla za dobu svého více než třicetiletého působení z malé truhlářské dílny do moderní výrobny nábytku s působností po celé České republice. Jejich hlavní cíl každopádně zůstal vždy stejný: nabídnout zákazníkům poctivě vyrobený český nábytek, který je zároveň cenově dostupný, funkční a také dobře vypadá.

Firma má ve své nabídce zařazeny tři kolekce nábytku do interiéru – v kolekci „Český nábytek“ je k dostání veškerý sortiment k vybavení domu či bytu; kolekce „Premium“ obsahuje řadu nábytku splňující vyšší standardy, a nakonec kolekce „Top kuchyně“ představuje zákazníkům celé kuchyně s vysoce kvalitním kováním Blum.

Nábytek Mikulík si zároveň zakládá na podpoře lokálních prodejců – nedodává proto svůj nábytek do velkých národních řetězců, ale má vybudovanou svou vlastní síť partnerů po celé České republice, kde jsou jejich výrobky k dostání. Díky tomu se jim daří udržet komunitní duch a zákazník zároveň ví, že se vždy jedná o zcela originální kousek ryze české výroby. Aby si tyto výrobky mohli prohlédnout zákazníci od Aše až po Jablunkov, přichází do hry 3D modely, které pomáhají v rozhodovacím procesu, když se člověk nemůže osobně dostavit do prodejny.

Autor: Nábytek Mikulík

3D modely pro snadnější rozhodování

Využití 3D modely v nábytkářském průmyslu není žádnou novinkou, především v době pandemie se tento trend značně rozšířil. Firmy se snažily vyjít vstříc potřebám zákazníků ve značně ztížených podmínkách, kdy nebylo možné navštívit prodejnu osobně a prohlédnout si zboží naživo.

Nábytek Mikulík šel této poptávce naproti – přestože jsou prodejny již otevřené, uživatelský zážitek na e-shopu je stále nesmírně důležitý. Usnadnění rozhodovacího procesu zákazníkům proto hraje při inovaci firmy a jejích postupů důležitou roli. Aby si lidé mohli vybrat nábytek přesně podle svých představ, uvedla tato moravská firma pilotní verzi 3D modelů u vybraných produktů – konkrétně u modulového systému JONY.

Co 3D modely zákazníkům umožňují? Každý produkt, na který byl vytvořen 3D model, si může zákazník virtuálně prohlédnout ze všech stran, vybrat si požadovanou barvu dekoru, otevřít si dvířka nebo si model zmenšit či zvětšit a zaostřit tak na detaily, kování a strukturu dekoru.

Firma má v plánu rozšířit nabídku produktů, u kterých je k dispozici 3D model, aby měli zákazníci rozhodování co nejsnazší a mohli si vybrat přesně takový kus nábytku, který vyhovuje jejich preferencím.