Ve všední dny tam je však téměř prázdno a Mělice se tak stávají skvělým místem na dovolenou.

Letos je ve všední dny v Mělicích dokonce tak prázdno, že se podivoval i Radim Doležal z Ledče nad Sázavou, který tam jezdí už osm let. „Nejsou tu lidi, ani když jsou pařáky,“ nechápe Doležal. „Na druhou stranu je tu méně stánků s občerstvením,“ dodává jeho přítelkyně. Jiná možnost stravování v bezprostřední blízkosti vody přitom neexistuje…

Inspektor Blesku zkusil zahnat hlad v jednom ze dvou podivně vyhlížejících stánků. I když by člověk řekl, že na párku a rohlíku se zkazit nic nedá, tak to není pravda, dá… Přivezte si radši vlastní stravu a ve stáncích si dejte jenom limonádu. Dojem z okolí ještě kazí všudypřítomné dráty, na kterých jsou nasazené PET lahve. Tímto způsobem si označují svůj soukromý pozemek jejich majitelé.

V místě je i vodní skluzavka pro děti
Autor: Jan Horák

Místo hlavně pro táborníky

Co se ubytování týče, nejlepší je přivézt si k Mělicím stan. Plochy pro stany a karavany jsou všude. Umístění stanu stojí 50 Kč a karavan zaparkujete asi za stovku. Pro náročnější návštěvníky je zde skvěle vybavený kemp Marin Mělice, ve kterém je dokonce i skluzavka. Personál kempu má pro návštěvníky připraveny i adrenalinové atrakce, jako je jízda na vodních lyžích, jízda na kruhu či banánu taženém za lodí.

Postavit stan v kempu stojí 60 korun, k dispozici jsou však i pokoje v penzionu. Klasický pokoj vyjde na 300 korun na osobu a noc v podkrovním pokoji na 160 korun. A co když není pěkné počasí? Jen deset minut jízdy autem od Mělic je hřebčín v Kladrubech, kde chovají světoznámé bělouše. Hodinová prohlídka hřebčína vyjde dospělého na 70 Kč a dítě na 40 Kč.

Pobyt v Mělicích lze doporučit všem. Místní atrakce, písečné pláže a parádní koupání ocení zejména děti.

Tip bleskové inspekce

Pokud přijedete na koupání do Mělic pouze na jeden den, nešetřete a zaplaťte si parkovné 20 korun. Podél silnice sice stojí zdarma celá řada aut, policisté jim však často nasazují botičky.

Hodnocení

Pro toho, kdo hledá krásnou přírodu, »písáky« v Mělicích nejsou. Děti se však díky různým vodním atrakcím skvěle zabaví. Písečné pláže ocení každý. Dá se tady pořádat spousta výletů do okolí, jen možnosti stravování jsou omezené… Udělujeme čtyři hvězdy z pěti.