Výpověď je vždy šok. Zaměstnance ale chrání zákoník práce, který jasně stanoví, kdy a za jakých podmínek je možné někoho propustit. Jenže pro některé šéfy je zákon jen cár papíru. Podřízené se snaží oškubat na odstupném, nebo je donutit, aby odešli sami.

Zaměstnanci, kteří neznají svá práva a chtějí mít klid, často podepíšou vše, co jim šéf předloží. Jenže tahle chyba je může stát desetitisíce korun, nejen na odstupném, ale třeba i na nižší podpoře v nezaměstnanosti!

Rada právničky: Nedejte se zastrašit

„Zaměstnavatelé velmi často vyrukují s agresivní rétorikou a přímo či nepřímo nepohodlnému zaměstnanci vyhrožují, následně pak nabídnou »kompromisní« dohodu, která je bez jakýchkoliv nároků,“ vysvětluje JUDr. Ing. Magda Janotová z právnické kanceláře Petráš Rezek. Doporučuje nechat si výpověď posoudit právníkem, který může být i osobně přítomen u jednání se zaměstnavatelem.

Podívejte se na přehled nejčastějších triků zaměstnavatele:

Nevýhodná dohoda

Nutí vás šéf podepsat výpověď dohodou? Nic takového neexistuje! Dohoda je rozvázání pracovního poměru po domluvě obou stran. „Dohoda je od slovesa dohodnout se, měla by být vždy uzavřena svobodně a měla by být výhodná pro obě smluvní strany,“ říká JUDr. Janotová. Zaměstnavatelé ale často dohodu maskují za tzv. výpověď dohodou. Snaží se vás ale jen zmást, aby získali váš podpis. Po podpisu většinou ztrácíte nárok na výplatu odstupného.

Rada: Pokud vám šéf vnucuje dohodu, tak v případě, že dohodou odcházíte ze zákonných důvodů (např. pro nadbytečnost), trvejte na tom, aby byl důvod uveden v dohodě. Budete tak mít nárok i na odstupné. Při žádosti o podporu v nezaměstnanosti dostanete po době, kterou kryje odstupné, více peněz (65 % místo 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku).