Příspěvek na dovolenou, pobyty v lázních, půjčky na bydlení nebo sleva na auto – to jsou bonusy, které svým lidem nabízejí. I plat není k zahození - průměrný je ve Škodovce 32 000 korun a dělnický 27 000 korun.

„Sociální politika firmy ŠKODA jde výrazně nad rámec zákonných požadavků,“ potvrzuje člen představenstva Bohdan Wojnar. Za vstřícný přístup k lidem Škoda získala řadu ocenění

V současnosti patří mezi nejatraktivnější zaměstnavatele. Kromě toho získala cenu Zaměstnavatele desetiletí a mezinárodní cenu za přístup k starším zaměstnancům.

Výhody všech druhů

„ŠKODA AUTO se snaží poskytnout svým zaměstnancům takové výhody, které je dostatečně motivují nejen k odvádění špičkových výkonů, ale i k sounáležitosti se společností. Zaměstnanci mohou využívat řady benefitů z různých oblastí, říká mluvčí Jana Bahníková.

Letos byl pro zaměstnance nově zavedený i program Zdravotních benefitů. „Za péči o své zdraví zaměstnanci mohou získat odměnu - body, které si ve webové samoobsluze převedou do penzijního připojištění jako mimořádný příspěvek nebo na nákup zdravých potravin,“ vysvětluje mluvčí.

12 nejlepších výhod:
Logo Škoda Auto
Autor: profimedia.cz

* penzijní připojištění

* příspěvek na rekreaci

* půjčky na bydlení

* závodní stravování

* očkování proti chřipce

* preventivní rehabilitační programy

* programy pro odvykání kouření

* rekondiční pobyty v lázních

* leasing nových vozů

* prodej ojetých vozů

* zapůjčení vozů na vlastní svatbu

* vzdělávání

Škodovka v číslech

* Vloni vzniklo ve ŠKODĚ více než 1650 nových pracovních míst

* Na celém světě pracuje ve firmě ŠKODA více než 26 500 zaměstnanců a zaměstnankyň ze 40 zemí

* O práci ve ŠKODĚ se vloni ucházelo více než 23 000 zájemců ze 24 zemí

* Více než 1 800 studentů a učňů navštěvuje škodovácké učiliště nebo vysokou školu.

Učni se o práci bát nemusí

Automechanici a elektrikáři jsou nejoblíbenějšími obory, které přicházejí žáci studovat na škodovácké Střední odborné učiliště strojírenské. Tříleté nebo čtyřleté studium končí buď výučním listem nebo maturitou a škola nabízí i nástavbové nebo dálkové studium. Absolventy pak automaticky čeká i nabídka pracovního místa. „Jsme hrdí na silný zájem o naši nabídku odborného vzdělání. Ukazuje vysokou atraktivnost podniku jako zaměstnavatele. Především nás těší rostoucí poptávka ze strany žákyň,“ říká Wojnar. Mezi loňskými novými žáky je totiž 25 dívek - tolik jako nikdy předtím v jednom ročníku.

VÝZVA BLESKU

Co nabízí vaše firma vám? Hýčká si vás zaměstnavatel stejně dobře jako Škodovka své lidi? Nebo nemáte ani stravenky, natož příspvěek na dovolenou nebo lázně? Své zkušenosti, uveřejním jen křestní jméno, napište na adresu: radka.ruzickova@blesk.cz