Umět to s penězi se dětem bude v životě hodit

Co si budeme povídat – čím dříve si dítě osahá svět financí, tím lépe se v něm bude orientovat. Stačí mu založit účet pro dítě. „Dítě se naučí, že když si chce něco koupit, musí vědět, kolik má na účtu peněz. A že pípnutí kartou u terminálu v obchodě mu ukrojí zůstatek na jeho účtu,“ vysvětluje Filip Zavřel, vedoucí oddělení Každodenní bankovní služby Air Bank.

Aplikace My Air bude bavit dítě i vás

Výhodou účtu pro děti od Air Bank je speciální verze mobilní aplikace, která je navržená přímo pro děti. Na jedné obrazovce dítě přehledně uvidí vše důležité a vy máte o všem kontrolu ve své dospělácké aplikaci. Vidíte třeba, za co vaše ratolest utrácí, což se může hodit. Aplikace My Air je důležitá ještě v jedné věci, právě v ní účet pro dítě raz dva založíte.

S účtem pro dítě se váš potomek naučí šetřit

Další výhodou je, že dítěti můžete v aplikaci zdarma založit také účet na šetření a dítě si může začít spořit na skateboard, mobilní telefon nebo na cokoliv, po čem touží. Air Bank mu v tom bude pomáhat hned dvakrát. Dítě si bude moci spořit do obálky, kterou si může pojmenovat podle sebe, a Air Bank ho bude podporovat parádním úrokem.

„Mami, tati, došly mi peníze“ aneb v nouzi poznáš účet pro dítě

Mezi dobré důvody, proč rodiče zakládají bankovní účet pro dítě, patří také pohodlné předávání peněz díky online bankovnictví. Kapesné můžete posílat snadno trvalým příkazem. A nejen pohodlně, ale také pohotově. Když se ze školního výletu nebo z tábora ozve opět známé SOS: „Mami, tati, potřebuji peníze na vstupenku nebo na jídlo,“ jednoduše mu patřičný obnos na pár ťuknutí pošlete ze své aplikace.

Za založení účtu pro dítě do konce roku 2022 kapesné 300 korun

Podle nás není kapesné od Air Bank to nejdůležitější, určitě ale potěší. Pokud totiž v aplikaci My Air účet pro dítě založíte do konce roku 2022, pošle banka vašemu potomkovi kapesné 300 korun. Tím hlavním přínosem účtu pro děti od Air Bank je ale určitě hravá cesta, jak své dítě naučit hospodařit, něco si našetřit a používat moderní bankovnictví, jak ho všichni známe, a mít další téma, o kterém si s dětmi můžete povídat.