Úvěr od bankovní i nebankovní společnosti

V první řadě je zapotřebí zmínit, že tu stále funguje konkurenční trh. To znamená, že máte možnost volit půjčky pocházející ze dvou trochu odlišných segmentů. Každý z nich pak přichází s jistými výhodami a nevýhodami.

  • Bankovní půjčky
  • Nebankovní půjčky

Ve prospěch bankovních úvěrů hovoří bezpochyby zázemí velké banky, spolehlivost, jistota a nižší úroková sazba. Na vyřízení takové půjčky si však musíte nějaký ten čas počkat. O mnoho rychlejší to bude u nebankovního poskytovatele. Menší administrativní zátěž je ovšem vykoupena trochu vyšším úrokem. Nutno ale podotknout, že ať už se rozhodnete pro ten či onen segment, úvěr bude poskytován společností s licencí získanou od České národní banky.

Není úrok jako úrok

Je pravdou, že úrokové sazby půjček rostou. I přesto lze narazit na půjčky, které jsou zajímavé a výhodné. Musíte ovšem mít povědomí o tom, na jakou úrokovou sazbu se zaměřit. Když vám poskytovatel úvěru nabídne půjčku s úrokem od několika procent, nemusí to být finální náklady. Vedle klasického úroku má více vypovídající hodnotu označení RPSN.

  • Roční procentuální sazba nákladů
  • Úrok zahrnující i přidružené poplatky

Díky roční procentuální sazbě nákladů se tak domůžete informace o tom, kolik ve výsledku budete platit za vypůjčené peníze. Zkrátka všechny náklady sečtené dohromady.

.
Autor: dotFOX s.r.o.

Aktuální nabídky úvěrů

Pojďme se ale věnovat tomu, jaké půjčky vlastně můžete získat. Když se zahledíte na současné produktové portfolio bankovních a nebankovních společností zjistíte, že možností je více než dost. Jak z pohledu zapůjčené sumy, tak doby splatnosti a úrokové sazby.

  • Půjčky od 5 000 Kč do 2 500 000 Kč
  • Doba splatnosti od 1 dne do 120 měsíců
  • Úroková sazba od 3,92 %

Existují pochopitelně odlišné typy půjček. Jsou to úvěry krátkodobé i dlouhodobé, jejichž účel se různí. Některé úvěrové produkty je zapotřebí využít pro financování konkrétní věci, s jinými můžete nakládat dle vlastní libosti. Hitem poslední doby je online půjčka. Jak už prozrazuje její název, kvůli takovým úvěrům nemusíte chodit do banky nebo na pobočku nebankovní společnosti. S přehledem ji získáte z pohodlí vlastního domova.

Porovnávejte půjčky na internetu

Aktuální nabídka úvěrů není vůbec špatná, i přesto, že dochází k pozvolnému zvyšování úrokových sazeb. Musíte ovšem vědět, jak se k výhodným půjčkám dopracovat. Důležité je precizní srovnání co možná největšího množství úvěrů na trhu. Jedině tak se domůžete levné půjčky, která bude vašim požadavkům vyhovovat do nejmenšího detailu.

V tomto směru můžete využít portál půjčka.co. Porovnávací server, kde máte všechny důležité informace na jednom místě.

  • Přehled bankovních a nebankovních půjček
  • Poplatky související s úvěry
  • Detailní informace týkající se půjček

Na tomto řešení je příjemné také to, že když narazíte na výhodou půjčku vhodnou právě pro vás, můžete o ni rovnou požádat. A to skrze online žádost. I všechnu potřebnou administrativu lze v současnosti vyřídit elektronicky. Takže ano, úrokové sazby půjček rostou, ve výsledku to však nemusí být tak zlé. Stačí jen vědět, jak na to.