Příprava oslavy Vánoc tak může být opravdu nelehký oříšek. Pomocí bezúčelového úvěru lze financovat cokoli, tedy běžné výdaje domácnosti i vánoční dárky. Jelikož se však jedná o závazek, je potřeba si ho pořádně promyslet. Vhodně zvolený úvěr může pomoci ke klidně stráveným vánočním svátkům. Nezodpovědný nebo nepozorný přístup při výběru půjčky však může vést k neklidnému vstupu do Nového roku.

Jak na zodpovědnou půjčku?

Určitě je nezbytné postupovat s rozvahou. Správně nastavená výše a délka úvěru jsou základem, myslet však musíte i na další věci. „Záleží nám na našich zákaznících a máme pochopení pro nenadálé situace, které ovlivní jejich schopnosti splácet. Proto nabízíme speciální pojištění a splátkové prázdniny, které jsou šity na míru právě pro takové případy,“ vysvětluje individuální přístup k zákazníkům Marek Reichl ze společnosti Provident. Výhodou splátkových prázdnin je, že pokud je využijete, nezaznamenávají se do úvěrových registrů a tím pádem neovlivní vaši případnou žádost o hypotéku na bydlení nebo leasing na automobil. Pokud si chcete být opravdu jistí, lze si společně s úvěrem sjednat pojištění proti výpadku příjmu z důvodu úrazu nebo nemoci. Může se hodit, když si při sáňkování zlomíte ruku.

PATERO zodpovědného půjčování

  • Půjčte si maximálně jednu čtvrtinu vašich příjmů 
  • Neřešte dluhy další půjčkou 
  • Nepůjčujte si na něco, co nutně nepotřebujete 
  • Půjčte si jen tolik, kolik opravdu potřebujete 
  • Pojistěte se proti ztrátě příjmu způsobené úrazem nebo nemocí

Vánoční infografika
Autor: Provident

Drahé dárky počkají

 V dnešní nevyzpytatelné době je důležité přistupovat k financím opravdu zodpovědně. Pokud si nemůžete dovolit nákup drahého dárku a zároveň pro vás není vhodné ani sjednání nového úvěru, vyřešte to jinak.  Drahý dárek může počkat na lepší časy. I levnější, ale dobře zvolený dárek vaše blízké určitě potěší. Zpátky v kurzu jsou také vlastnoručně vyráběné dárky. Hrneček, šála, domácí povidla, a nakonec i rouška v oblíbených barvách obdarovaného jsou určitě hezké nápady na odpovědné Vánoce.

Jak vybrat správnou půjčku?

  • Zjistěte, kolik celkem za půjčku zaplatíte (poplatky, úroky, penále)
  • Ověřte si možnost snížení splátek a splátkové prázdniny 
  • Půjčujte si jen u seriózních společností s licencí ČNB Čtěte smlouvy 
  • Ověřte si, zda si můžete půjčku rozmyslet nebo splatit předčasně a za kolik
  • Ověřte si, zda vybraná půjčka nabízí pojištění proti ztrátě příjmu způsobené úrazem nebo nemocí

Poradna Creditea

Paní Irena:

Letošní Vánoce mám již promyšlené. Rozpočet na dárky není nijak velký, a proto se obávám, že na poslední chvíli s penězi nevyjdu. Je lepší si preventivně vzít půjčku již nyní nebo mám i jiné možnosti, jak rychle vyřešit finance ke konci roku?

Tomáš Veselý, manažer značky Creditea:

Přemýšlet nad výdaji, jako to děláte vy, je rozhodně správné. Mít předem rozvrhnuto, za co a kolik utratím, je půlka úspěchu. Vzít si klasický úvěr pro „strýčka Příhodu“ není nezbytně nutné. Pro nenadálé situace existuje možnost online půjčky, kde dostanete předem schválený limit, který využijete jen v případě potřeby. Zároveň ji lze využít i opakovaně a úroky platíte jen v případě, kdy finance čerpáte.  Tato chytrá rezerva zajistí, že budete mít peníze vždy rychle po ruce.

Tipy na Vánoční půjčky:

Půjčka od Provident 10+1 pro nové zákazníky, která nabízí možnost odložení splátek až na 2 měsíce a možností pojištění pro případ ztráty příjmů z důvodu úrazu i nemoci také pro děti, nyní s dvojnásobným plněním.

Online půjčku Creditea sjednáte kdykoliv z pohodlí domova.