Čím se odlišuje nové pojištění vozidel ČPP od dřívějších produktů ve vaší nabídce?

Novinek v tomto produktu je celá řada. Z hlediska ochrany motoristů je nejzásadnější novinkou navýšení limitů pojistného plnění u všech tří variant povinného ručení, které nabízíme. Ukazuje se, že zákonem stanovené limity pro újmy na zdraví a majetku ve výši 35 milionů korun, už dnes nemusejí v řadě případů stačit. Je třeba si uvědomit, že rozdíl mezi skutečnou výší škody a tím, co pojišťovna za viníka zaplatí, pak jde k tíži viníka nehody, který jej musí uhradit z vlastní kapsy. Proto jsme se rozhodli pro tuto novinku i v rámci našeho inovovaného produktu Autopojištění Combi Plus a limity jsme navýšili.

Můžete být konkrétnější, na jaké hodnoty jste limity plnění posunuli?

Nejnižší varianta povinného ručení SPOROPOV je nově spojena s limity ve výši 45 milionů korun pro majetkové a zdravotní újmy. Vyšší povinné ručení – SPECIÁLPOV – má limity ve výši 75 milionů korun a u stále více vyhledávané varianty SUPERPOV jsou limity stanoveny na 130 milionů korun. U posledních dvou jmenovaných typů nabízíme také pojištění vozíku do 750 kg zdarma, zvýhodněné sazby na doplňková pojištění a k tomu i bezplatné úrazové pojištění řidiče.

Miloš Velíšek, ředitel úseku pojištění vozidel ČPP
Autor: Česká podnikatelská pojišťovna

Pojištění vozidel ale není jen povinné ručení. Mnoho motoristů si rádo připlatí i za četné pojistné doplňky. Co nabízíte v této oblasti?

Zájem motoristů o připojištění narůstá, a proto naši nabídku pojistných doplňků neustále rozšiřujeme. Dosud jsme měli v nabídce 16 nejrůznějších připojištění, kde největší zájem byl o připojištění skel a rozšířené varianty asistenčních služeb. Zajímavou novinku jsme připravili v podobě připojištění MiniGAP, které je primárně určeno k povinnému ručení pro majitele starších ojetých vozidel, pokud již nechtějí investovat do havarijního pojištění. Pokud bude náš klient poškozeným účastníkem dopravní nehody a pojišťovna viníka mu vyplatí z povinného ručení škodu formou tzv. totální škody, z MiniGAPu mu doplatíme dalších 10 až 25 % z obvyklé ceny vozidla navíc. Tyto peníze mu mohou lépe posloužit k řešení jistě nepříjemné finanční situace spojené s poškozeným vozidlem. První pozitivní ohlasy však naznačují, že zájem o tento produkt budou mít i majitelé novějších vozidel, což je příjemné zjištění.  Cena MiniGAPu se přitom pohybuje v řádu stokorun. 

Jaké výhody navíc získá klient, který si u vás sjedná povinné ručení?

Slavíme letos 25 let od založení naší pojišťovny. K tomuto výročí jsme pro naše klienty připravili slevy ve výši 25% z ceny ročního pojistného na nejprodávanější produkty, tedy i autopojištění.