ČSOB a ERA

Balík i dopis zaplatíte kartou

Téměř všemi debetními i kreditními kartami ČSOB je možné platit na České poště. Kromě placení za služby (SIPO, složenky atd.) lze peníze vybírat, vkládat a zadávat příkazy k úhradě. Klienti tak kromě bankomatů a bankovních poboček můžou využít i více než 3200 pošt. Funkci »Transakce na České poště« nastavila od října banka klientům bezplatně. Návštěva pobočky není nutná, stačí na poště předat kartu pracovníkovi a transakci potvrdit PIN.

Česká spořitelna

Odměna za řádné splácení

Kdo si sjedná novou půjčku a bude ji řádně splácet, tomu se sníží úroková sazba o 1 % ročně. U půjčky na sedm let se tak může snížit úrok až o 6 %. Akce platí pro hotovostní úvěry do 31. prosince 2013. Úrokový strop (níž už úrok neklesne) je 6,9 % ročně.

Největší bonusový program v Česku

Sbírání bodů za nákupy, které je možné měnit za zboží nebo služby, umožňuje nový bonusový program, který startuje právě dnes (pondělí 7. října). Novinkou je, že při placení kartou České spořitelny se tzv. ibody získávají dvakrát.

Equa bank

Půjčka schválená za minutu

Novinkou je tzv. Minutová půjčka, která se schvaluje on-line a je vyřízená za minutu. Je na cokoliv, bez poplatků a půjčit si lze částku od 30 000 Kč až do 600 000 Kč a to bez ručitele. Délka splácení je až sedm let a úroková sazba (je stejná po celou dobu splácení) začíná od 7,9 % ročně.

Spořicí účet s nejvyšším úrokem

Zajímavý je i nový spořicí účet EXTRA s nejvyšší úrokovou sazbou 1,8 % na trhu. Úrok se skládá z garantovaného výnosu 1,2 % a EXTRA bonusu navíc ve výši 0,6 % ročně. Zřízení i vedení účtu je zdarma, ale je možné ho otevřít jen do 11. října.

Unicredit Bank

Převratně levná hypotéka

Banka snížila sazbu Převratné hypotéky na 2,09 % ročně. „Pevné úrokové sazby víceletých hypoték postupně rostou a nepředpokládá se, že by se tento trend měl změnit. UniCredit Bank tak vychází vstříc zájemcům o novou hypotéku nebo refinancování a poskytne hypotéku s variabilní sazbou,“ říká mluvčí banky Petr Plocek. Navíc i nadále platí poplatková dovolená pro poplatky za správu a vedení hypotečního úvěru.

GE Money Bank

Úsporná hypotéka šetří peníze

Šetřit peníze umožňuje Úsporná hypotéka od GE Money Bank. Pokud u téhle banky máte běžný účet, platíte úroky z hypotéky jen z rozdílu mezi nesplacenou výší jistiny a průměrným zůstatkem na běžném účtu. Díky tomu je možné ušetřit na anuitní splátce. Navíc je možné zdarma měnit jednou měsíčně variantu splácení – tedy snižovat měsíční splátku, nebo zkracovat dobu splatnosti.

Zuno

K poslání peněz nemusíte znát číslo účtu

Zajímavou novinku, která se jmenuje payNOW, nabízí exkluzivně pro své klienty ZUNO. „Tato funkce mobilního a online bankovnictví umožní zaslání finančních prostředků bez znalosti čísla účtu příjemce, stačit bude pouze e-mail, nebo telefonní číslo,“ říká mluvčí Lukáš Tomis. Platit bez znalosti čísla účtu ale můžete jen mezi účty vedenými v ZUNO.

Raiffeisenbank

Plně vybavený účet

Účet eKonto KOMPLET nabízí výběr z bankomatů všech bank doma i v zahraničí zdarma a neomezený počet elektronických domácích příchozích i odchozích plateb zdarma. K účtu si můžete zvolit vlastní číslo. Patří k němu i dvě platební karty, kontokorent, spořicí účet s úrokovou sazbou 1,5 %, úrazové pojištění a mobilní bankovnictví pro chytré telefony. Vedení účtu stojí měsíčně 129 Kč.

Fio

Účet otevřete přes kurýra

Vstříc novým klientům chce jít Fio banka. „V pilotním provozu testujeme otevírání účtů pomocí kurýrů,“ říká mluvčí Vendula Žaloudíková. „V praxi to probíhá tak, že po vyplnění krátké on-line žádosti na webu banky zavolá klientům kurýr, který jim přiveze smlouvu na jimi zvolené místo,“ vysvětluje mluvčí.

mBank

Půjčka bez úroků

Bez úroků je do konce roku mPŮJČKA plus. Zaplacené úroky vrátí banka zákazníkům po Novém roce zpět. Stávající zákazníci můžou tuhle půjčku získat online, noví klienti k ní potřebují jednou navštívit pobočku a doložit potvrzení o výši příjmu. mPŮJČKA plus kromě bezúročného období do konce roku 2013 nabízí i nulové poplatky za vedení úvěrového účtu, nulu za poskytnutí půjčky i za mimořádné splátky a předčasné splacení.