Jak novinka v zabezpečení karty funguje? Úplně jednoduše, kartu budou zákazníci při elektronickém nákupu používat tak, jako doposud. To znamená, že si na internetu vyberete zboží, při platbě zadáte údaje své platební karty: číslo karty, datum expirace a CVV nebo CVC kód - poslední 3 čísla na zadní straně karty a pak opíšete ověřovací kód. Ten přijde jako »smska« do mobilu.

Hlavní výhodou je, že když kartu ztratíte nebo vám ji někdo ukradne, nebude ji moct zneužít a nakupovat přes ni po internetu, protože právě bez speciálního kódu mu bude karta k ničemu.

Službu si aktivujete snadno – buď prostřednictvím e-banking nebo na pobočce banky, kde si nastavíte číslo vašeho mobilu pro zasílání SMS kódu. Nastavené číslo můžete samozřejmě kdykoliv změnit. S kartou vybavenou technologii 3D Secure můžete platit ve všech českých internetových obchodech.

A dobrá zpráva je, že celá služba na zvýšení bezpečnosti při platbě přes internet je zcela zdarma.

Věděli jste, že…

  • Počet nákupů v e-shopech stále stoupá? V roce 2011 stouply nákupy na internetu oproti loňsku o 21% a v příštím roce očekávají finanční analytici nárůst o dalších 70%.
  • Za rok 2010 zaplatili Češi za nákupy na internetu skoro 4 miliardy korun.
  • Nejčastějším důvodem, proč se lidé zdráhají platit kartou, je krátká historie karet u nás oproti zahraničí, obava, jestli po zaplacení zboží ho opravdu dostanou a strach ze zneužití karty.