ONLINE CHAT
Dobrý den, začínám držet 7 denní očistu tzv. NEERO-DETOX, co říkate na 7 denní očistu,kdy nic nejíte, jen pouze pijete tento nápoj, vodu. Děkuji za info.(Babeta)
Foto
Dobrý den, tuto kůru osobně neznáme, při detoxikacích je nutné být pod dohledem odborníka, který ví, zda kůra probíhá dle předpokladů a může případně reagovat na vzniklou situaci.
Dobry den,poradite co detem do skoly na chleba?salamy,tavene syry,tvrde syry,pastiky...ve vsem jsou ecka.A tak si nekdy nevim rady,aby to bylo zdrave a zaroven chutne...dekuji(Gabca)
Foto
Dobrý den, např. domácí pomazánky, na bázi tvarohu, rybiček, čerstvých sýrů (cottage, žervé) a zeleniny. Dětem dávejte i ovoce a čerstvou zeleninu. Nezapomínejte na pitný režim.
Miluji paštiku a jím ji celý život. Teď jsem se dozvěděla že je plná éček. Je mi 65 let a nikdy jsem si ji neodpírala, ani lančmít. Co mi hrozí? Jaká éčka jsou v ní a co je z nich nejhorší? Jaké to má vliv na moje zdraví.(Jiřina)
Foto
I paštiky mohou být bez zbytečné chemie. S logem CEFF je certifikována např. Tatínkova paštika - Jatka Machač. Podívejte se na naše stránky www.ceff.info. Jinak všeobecně paštiku do jídelníčku zařazujte do jídelníčku raději vyjímečně.
mám 67 let,diabetes na PAD upraveno,hmotnost 103 kg,InBody :kosterní sval.tk.30 kg,tuk 49,6 a voda v těle TBW 39,4 ,PBF 48,WHR 1.09.Min.kalorická potřebaBMR 1528.část bez tuku-složení těla-levá polovina z toho levá noha 8,5 kg a pravá noha 8,2 kg.. Prosím snažně o zaslání jídelníčku.Děkuji a zdravím(alena láníková)
Foto
Kontaktujte nás na info@ceff.info. Děkuji.
Dobrý den, zajímá mě váš názor na jogurty Activia - sladká bíla. Jestli to je k něčemu dobré nebo naopak? Děkuji .(Lukáš)
Foto
Dobrý den, doporučujeme spíše přírodní nedoslazované jogurty. Bifido kultury obsahují všechny jodgurty nejenom právě Activia. Tyto látky upravují trávení a funkci střev.
Dobrý den, jsem důchodce a nemám moc peněz. Můžu jíst zdravě a bez éčk a zároveň zalevno? nemám možnost si nic vypěstovat. V obchodech je i zelenina a ovoce plné konzervantů. je to i vidět že nehnijou. Navíc je drahé. Když můžu, kupuji mražené. je to lepší? (Drahoslav P.)
Foto
Dobrý den, můžete jíst levně a zdravě. Vybírejte čerstvé jednodruhové suroviny, omezte bélé pečivo, uzeniny a slazené nápoje. Mražená zeleniny je vhodným řešením především pro zimní měsíce, je nutričně hodnotnější než její čerstvá varianta, která obletěla půlku zeměkoule.
Existuje nějaké sladký a přitom zdravý nápoj, který můžou pít děti? A co si myslíte o vodě s bublinkami a minerálkách? Jsou pro děti vhodné? (berenika)
Foto
Například ovocné a zeleninové ředěné nápoje, perlivé nápoje nejsou příliš vhodné pro děti (i dospělé), zakyselují totiž organismus a často v nich bývají přidaná umělá sladidla.
DOBRY DEN . JA BYCH POTREBOVALA PRIBRAT . VAŽIM 50 KG A MĚŘIM 163 cm , NECHUTNA MI . JIM HODNĚ JOGURTU . PROSIM PORADTE CO JIST ABYCH PRIBRALA NĚJAKE TO KILO . DĚKUJI . LUDMILA(FOJTIKOVA LUDMILA )
Foto
Dobrý den, napište nám na info@ceff.info, domluvíme Vám konzultaci s výživovým poradcem, které Vám připraví individuální jídelníček.
Jsem ve 3 trimestru těhotenství, mohu jíst potraviny s éčky, neubližuji tím svému miminku? Co doporučujete jako vhodnou stravu pro těhotné? Co pak éčka v dětských příkrmech, jsou tam také?(janinka007)
Foto
V těhotenství je strava obzvláště důležitá, protože se toxiny a chemické látky dostávají přes matku na dítě. Na druhou stranu se éčkům v dněšní době nelze vyhnout, ale můžeme ji výrazně omezit. Ze strany vynechte konzervanty, umělá stadidla, barviva a glutamáty, jejich kódy najdete na na webových stránkách www.ceff.info.
Zdravím, kupuji si již několik týdnů v Bille žitný chléb s označením loga Ceff. Můj manžel už nechce, abych kupovala žádný jiný. Jak je možné, že chleba, ačkoliv je bez éček, vydrží měkký a chutný jako ten čerstvý až 7 dnů? Nechápu, když v něm nejsou ty konzervanty :) Díky za vysvětlení. (Alex30)
Foto
Dobrý den, toto je jeden z mnoha případů, že lze výrobky konzervovat i přírodním způsobem bez použití chemických konzervantů. Způsob přípravy je know how daného pekaře.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak je to s přílohami k večeři? Mají se jíst pouze zelenina s bílkovinou bez přílohy? A jak je to s kořením? Mohou být v koření éčka? Děkuji za odpověď.(Helena)
Foto
Dobrý den, ano, máte pravdu, na večer je vhodné omezit příjem sacharidů, které jsou často v přílohách obsaženy. Na druhou stranu malé množství brambor, rýže či těstovin nemá zásadní vliv na váhový přírostek - pokud nejsou konzumovány těsně před spaním. Záleží také na objemu.
Dobrý den, dá se chemie, co jsme za leta snědli nějakým způsobem vyloučit? Děláte nějaké pro lidi programy, detoxikace? Provozujete výživovou poradnu, rád bych vás navštívil, smýšlím podobným způsobem... Velice děkuji(jaromir)
Foto
Dobrý den, chemii z části vyloučíme, zbytek se nám ukládá. Zbavit se jí lze, částečně pomocí detoxikace, kterou všem doporučujeme aplikovat pod dohledem zkušeného odborníka. Nečekejte však zázrak, že tělo zbaví nahromaděné chemie za desítky let během jedné očistné kůry, je to dlouhodobý proces.
Pracuji pouze v nočních směnách 15-20 dní, po 12ti hodinách. Lze někde najít (nebo poradit) co jíst a nejíst? Chtěla bych srovnat stravu, protože upřímně řečeno zdravě zrovna nejím :-) Pracuji v noci přes 5 let.(Jana S.)
Foto
Napište si o radu na info@ceff.info.
Dobrý den, proč je většina dětských přesnídávek zahušťována modifikovaným kukuřičným škrobem. Jsou takovéto výrobky pro malé děti vhodné? Děkuji.(Lenka M.)
Foto
Dobrý den, tyto látky se používají při výrobě z důvodu zlevnění produktu a nahrazují např. přírodní ovocnou složku právě škrobem. Dětem sice přímo neublíží, ale jedná se o prázdné kalorie.
Které light výrobky jsou vhodné pro děti, synovi je 6 let? Případně odkdy zařazovat light napoje a jogurty, syn je trochu silnější. Co cola light je to vhodnější alternativa normální coly? Velice děkuji za odpověd!(Karolina P.)
Foto
Light výrobky jsou všeobecně pro děti nevhodné a cola je nevhodná v obou variantách. Pokud syn odmítá čistou vodu, zařazujte ředěné ovocné a zeleninové šťávy.
Dobrý den, v éčkách se nevyznám, existuje nějaká pomůcka - jako seznam nejškodlivějších nebo tak něco?(Igor T.)
Foto
Dobrý den, podívejte se na naše stránky www.ceff.info nebo si stáhněte mobilní aplikaci taktéž na tomto webu.
Jaký máte názor na stravu vitariánů?(Alena)
Foto
Osobně nejsme příznivci tohoto směru, u vitariánů je potřeba opravdu dobře nastavit a dodržovat jídelníček tak, aby byly ve stravě obsaženy všechny potřebné živiny, případně je suplementovat.
Mohou se do medu přidávat éčka? Někdo říká, že ne, ale já je na obalu našla. Kde kupujete med vy, jak poznat kvalitní, prý se i ředí cukrem?(Petule)
Foto
Dle legislative nemohou, ale chápu Váš dotaz, bohužel se na našem trhu objevily i ty případy, kdy med obsahovat éčka.
Dobrý den, jakou roli hrají při hubnutí potravinové doplňky? Byla jsem jak v Natur housu a i ve Světě potravin a všude staví dietu na potravinových doplňcích. Co si o tom myslíte? (Denisa)
Foto
Dobrý den, potravinové doplňky by měly "doplňovat" stravu, ne ji nahrazovat. Správně nastavený redukční jídelníček by měl stavět na vhodném a individuálně navrženém jídelníčku s důrazem na pestrost, pravidelnost a vyváženost jednotlivých nutričních komponentů.
Dobrý den, můžete mi poradit jak vybrat hodné vitaminy pro mé děti, 2 a 5 let? Přidávají se do nich též éčka nebo se mám dívat jen na % DDD? Děkuji(Monika.K)
Foto
Dobrý den, zaměřte se na potravinové doplňky přírodního původu, pozor na přidané éčka, hlavně umělá sladidla, barviva a konzervanty. Často přírodní doplněk s nižším podílem DDD je prospěšnější než ten syntetický, plný zbytečné chemie.
Na ktere potravin si davat extra pozor, ze se do nich cpe nejvice chemie? Predem dekuji za odpoved.(Gabinevi)
Foto
Jsou to uzeniny, slazené nápoje, cukrovinky, snacky, pochoutkové saláty, instatní jídla aj.
Dobrý den, může být v dětské šunce také dusitan sodný a jakou šunku nejlépe kupovat dětem? Děkuji za odpověd(Petra)
Foto
Dobrý den, bohužel ano. Kupujte šunku s vysokým podílem masa, sníženým obsahem soli a tuku. Např. šunka od kosti, krůtí šunka apod.
Mohou být éčka ve výrobcích určených dětem, jako třeba dětské nápoje, kečup a šunka? Je nějaké omezení na prodej "chemických a éčkových" potravin ve školách? Děkuji za odpovědi.(Kamil Vorlíček)
Foto
Bohužel legislativa nereguluje výrobky určené dětem - tedy s názvem obsahující slovo "dětský". Proto v dětských výrobcích můžete najít v podstatě cokoliv. :(( Stejný problém je prodej potravin ve školách, kde záleží na vedení školy, které rozhoduje o umístění potravinových automatů nebo nabídce bufetů ve školách.
Dobrý den, snažím se vybírat kvalitní pečivo, ale většina je nebalená a není kde se dočíst, zda jsou v něm éčka. Které pečivo byste doporučily? Díky(Jan Beránek)
Foto
Dobrý den, u nebaleného pečiva se složení těžko dohledává, kupujte proto raději čerstvé výrobky s kratší dobou trvanlivosti - nebudou obsahovat konzervanty. Hledejte výrobky celozrnné ne vícezrnné, ideálně kypřené žitným kvasem. Pokud bude pečivo nepřirozeně hnědé, obyčejně nebude celozrnné, spíše dobarveno karamelem.
Dobrý den, jak moc škodlivá jsou sladidla v doplňcích stravy pro děti (mám na mysli dětské želatinové nebo jiné bonbony s vitaminy nebo na imunitu) - obsahují většinou sorbitol nebo jiná umělá sladidla)?(Renata F. )
Foto
Dobrý den, těší nás, že jste si všimla umělých sladidel i v doplňcích stravy určených pro děti. Určitě vhodná nejsou, například aspartam byl původně používán jako neurotoxická zbraň a dlouho se spekulovalo o tom, jestli vůbec bude povolen. Byznys zvítězil a asparam se hojně používá ve více než 7000 druzích potravin vč. potravinových doplňků. Výzkumy ho spojují s rakovinovým bujením, obezitou a cukrovkou. I další umělá sladidla v doplňcích stravy ani v potravinách pro děti (i dospělé) nedoporčujeme.
Jaky mate nazor na sladidlo STEVIE?(katerina)
Foto
STEVIE je přírodní sladidlo, které je jednoznačně vhodnější než umělá sladidla. Takže pozitivně. Seznam umělých sladidel najdete na www.ceff.info.
jak se mám stravovat, abych nepribirala, zpomaluje se mi metabolismus a myslim, ze pribiram i ze vzduchu. dekuji. Alenka(Alenka Novotná)
Foto
Ideálně toto řešit se zkušeným výživovým poradcem, je to velmi individuální a záleží na mnoha faktorech.
Dobrý den, jakou nejčastější chybu dělají lidé při nákupech potravin, jak vůbec řešit éčka dá se to nějak ohlídat? Díky (M.L., Praha)
Foto
Dobrý den, hlavní chybou při nakupování je ignorace sledování složení potravin a honba za slevami a akcemi. Lidé nakupují zpracované potraviny napěchované chemií, které jsou levné, ušetří jim čas s přípravou, na druhou stranu jejich zdraví opravdu neprospějí. Dávejte pozor na potraviny obsahující konzervanty, umělá barvivy, sladidla a glutamáty. Detailní seznam najdete na www.ceff.info.
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli je pro snížení váhy opravdu nutné jíst 5krát denně po menších porcích? (Jana J.)
Foto
Dobrý den, při redukční dietě, a nejen při ní, je důležité dodržovat několikahodinové rozestupy mezi jednotlivými jídly. Energetický denní příjem stravy by měl představovat 70% do 14ti hodin. Nezapomínejte na snídani, která by měla tvořit 20-25% denního energetického příjmu.
Jaké výrobky mají již logo CEFF, můžete ukázat, jak přesně vypadá?(Andrea Plonerová)
Foto
Logo CEFF získalo již 140 výrobků, jejich seznam se dále rozšiřuje, konkrétní výrobky včetně fotografií a složení najdete na našem webu, kde je uvedeno i logo CEFF.
Fandím vašemu projektu, nic méně sehnat celý nákup prověřený značkou CEFF je nemožné, jak z obalu zjistit, že není potravina zanešena chemií. Čísla éček se opravdu nenaučím. Díky moc(Marina Brno)
Foto
Děkujeme za podporu, při nákupu hlídejte složení potravin, kontrolujte, zda neobsahuje následující kategorie éček: konzervanty, umělá barviva, sladidla a glutamáty. Případně si stáhněte praktickou mobilní aplikaci obsahující přehled všech éček, najdete ji na našem webu www.ceff.info.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli do jídelníčku pravidelně zařadit med při redukční dietě. Osobně sním cca litr měsíčně - sladím čaj, apod. Je med při větší konzumaci škodlivý? (Honza)
Foto
Dobrý den, s medem opatrně, sice obsahuje nutričně hodnotné látky, pozor však na jeho energetickou hodnotu, jedná se totiž o jednoduchý sacharid, který je stejně kalorický jako cukr.
Dobrý den, je možné pít Nutridrink v těhotenství, neobsahuje nějakou chemii, která by se těhotenství měla hlídat? Mám problém s příjmem stravy. Děkuji předem za odpověď(Andrea)
Foto
Dobrý den, Nutridrink je myslím v pořádku, přesné složení ale z pohledu éček neznám. Pokud chcete omezit chemii ve stravě vařte ze základních, sezónní a lokálních surovin, čtěte obaly a ty, kde je složení plné éček a nesrozumitelných slov nechte v obchodě. Podívejte se na www.ceff.info kde je detailní seznam éček.
Jsou vhodné tavené sýry dětem k snídani či svačině?(Aneta)
Foto
Určitě NE, tavené sýry obsahují tavící soli, dále fosforečnany, které vyplyvují vápník z kostí a zubů.
Kde lze najít seznam nejškodlivějších éček, které CEFF nepovoluje? Co vlastně znamená CEFF? díky!!!(Hanicka O.)
Foto
CEFF je zkratka celoevropského projektu Certified E-Friendly Food, reprezentuje ho logo CEFF na potravinách, které neobsahují zbytečnou chemii - konkrétně konzervanty, umělá sladidla, barviva a glutamáty. Podívejte se na web www.ceff.info.
Dobrý den, když bych se chtěla objednat na konzultaci, tak kam? Díky a hezký den.(Erikanov)
Foto
Do výživové poradny se objednejte na info@ceff.info. Pobočky máme po celé ČR.
Dobrý den, protože mám dlouhodobě potíže s váhou - měřím 159 cm a vážím 79 kg, soustředím se při nakupování na potraviny LIGHT nebo u nápojů LINIE. Jaký máte na tyto potraviny názor, četla jsem, že tyto potraviny mi můžou uškodit. Děkuji.(Marie H.)
Foto
Potraviny LIGHT mívají sice snížené množství tuku, ale mnohdy to znamená i to, že potravina obsahuje cukr a jeho umělé napodobeniny, dále modifikované škroby a zahušťovadla. Je tudíž kalorická a většinou ji při redukční dietě nezařazujeme. U LIGHT produktů dávejte pozor, aby neobsahovaly umělá sladidla, která našemu zdraví opravdu neprospívají.
Kde se da najit seznam nejhorsich ecek? Chtela bych si ho vytisknout do penezenky. Dekuji (gabina)
Foto
Seznam najdete na našich stránkách www.ceff.info, tam si můžete stáhnout i mobilní aplikaci, která Vám pomůže s orientací ve světě éček.
Dobrý den dámy, užívám potravinové doplňky pro sportovce. Je u takových produktů lepší spoléhat se na sílu přírody a vybírat přípravky založené na bylinkách, nebo naopak lepší využít syntetické látky, které zase neobsahují nic navíc, než to, co právě potřebuji?(Saigon+)
Foto
Osobně doporučujeme přírodní potravinové doplňky, ty syntetické mají omezenou účinnost a mohou v určitých případech i uškodit. Dávejte si také pozor na přidaná éčka v potravinových doplňcích, která zlevňují jejich výrobu a mohou negativně ovlivnit naše zdraví. Koncem roku CEFF představí certifikované potravinové doplňky bez zbytečné chemie,které uvede na stránkách www.ceff.info.
Můj syn miluje uzeniny, a čím více, tím lépe. Já mu je dávám jen velmi nerada, ale někdy jeho prosbám podlehnu. Jaké uzeniny a jak často jsou pro děti vhodné?(Bětka)
Foto
Uzeniny jsou pro děti všeobecně nevhodné. Když už je sem tam zařadíte, volte tu s co největším obsahem masa (např. šunka nevyšší jakosti, šunka od kosti) s co nejmenším přidaných aditiv - poznáte kvalitní šunku i podle barvy, nebude krásně růžová, ale volte šunku šedé barvy, ta totiž neobsahuje dusitany, které spadají do kategorie konzervantů. Hlídejte i obsah soli v uzenině.
Vychytralí výrobci potravin vědí, že lidé si éčka hlídají, a tak je vypisují místo kódy plnými jmény. Na které názvy skrytých éček se mám zaměřit při nákupu?(Radovan)
Foto
Zaměřte se na konzervanty, umělá barviva, sladidla a glutamáty. Pakliže se v éčkách nevyznáte, stáhněte si zdarma mobilní aplikaci CEFF, kterou najdete na stránkách www.ceff.info, kde můžete vyhledávat éčka jak podle kódů, tak podle názvů.
Mám pětiletou dceru a snažím se sledovat, kolik a jaká jsou éčka na výrobcích, které kupuju. Zajímalo by mě, na která si mám ale dát největší pozor. Prý jsou některá horší než jiná.(Marcela)
Foto
U dětí určitě sledujte to, aby potraviny neobsahovala konzervanty, umělá barviva, sladidla a glutamáty. Dále určitě nikdy nekupujte produkty s označením light, slazené nápoje, barevné cukrovinky a hotové výrobky ala instatní polévky z pytlíku (většinou obsahují glutamát a konzervanty).
Téměř vše je jeden velký humus, prosím o vypsání alespoň několika základních potravin, které jsou 100% čisté a zdravé. Vše přesolené i potraviny pro děti - šunka, dětské mléčné výrobky - přeslazené, uváděné ovoce to nevidělo ani z rychlíku, ve všem podvod .Konzervanty, stabilizátory, emulgátory ...Odporné !!!!!!(Marcela)
Foto
Dobrý den, za čisté potraviny považujeme čerstvé potraviny a základní suroviny z pohledu přidané chemie, dále dle zákona nesmějí být použita éčka při výrobě medu, mléka, smetany, kávy, těstovin, neochucených minerálních vod, másla, atd. Pokud chcete vidět konkrétní výrobky bez zbytečné chemie, podívejte se na www.ceff.info.