Proč používat tankovací kartu?

Tankovací kartu ocení nejen velké společnosti, ale i živnostníci a podnikatelé, kteří ke svému podnikání používají motorová vozidla. Lze s ní zaplatit nejen pohonné hmoty, ale i třeba dálniční známky, parkování v obchodních centrech, myčku či některé služby v autoservisech nebo pneuservis. Hlavní výhodou tankovací karty je, že všechny položky jsou zahrnuty do jednoho souhrnného měsíčního daňového dokladu, takže nebudete muset skladovat hromady účtenek. Tím si ušetříte nejen čas s administrativou, ale nemusíte již ani sledovat, zda váš zaměstnanec má u sebe dostatek hotovosti. Souhrnný daňový doklad vám dá dokonalý přehled o všech platbách a nákladech spojených s provozem vozidla. Navíc, budete-li využívat mobilní aplikaci Tank Navigator, která zobrazuje čerpací stanice s aktuálními cenami PHM, můžete náklady snížit ještě víc.

Kdo tankovací karty v ČR poskytuje?

Nejvýznamnějším poskytovatelem služeb v oblasti palivových karet v ČR je společnost CCS, která na českém trhu působí téměř 25 let. Její největší výhodou je rozsáhlá síť akceptačních míst. Zahrnuje celkem 3 300 obchodních míst, z nichž zhruba dvě třetiny tvoří čerpací stanice. Karty CCS jsou navíc akceptovány i na Slovensku. Můžete tak pohodlně tankovat, kde chcete a nemusíte se omezovat na jeden či dva řetězce čerpacích stanic.

Autor: CCS

Jak tankovací karta vlastně funguje?

Tankovací karta funguje v podstatě jako platební karta. Zaměstnanec pohodlně zaplatí kartou, která je vybavena čipem a zabezpečena PINem. Aby měl zaměstnavatel přehled a kontrolu, může nastavit měsíční nebo i denní limit čerpání, což omezí možnost zneužití karty. Navíc také lze vybrat sortiment zboží, které si může držitel karty zakoupit. Platba pak probíhá odloženě formou inkasa a zákazník obdrží měsíční souhrnný daňový doklad. A pokud bude cokoli třeba, může se obrátit na Kontaktní centrum, které je k dispozici non-stop.

Jakou tankovací kartu si vybrat? Tu, která nejlépe sedne vašim potřebám.

Společnost CCS nabízí několik druhů karet. Každá karta řeší jiné potřeby zákazníka. Můžete si tak například určit dvě čerpací stanice, kde tankujete nejčastěji, a na nich čerpat slevu na litr PHM. Pokud tankujete často, bude se vám nejspíš hodit zafixování měsíční platby za kartu bez ohledu na objem čerpaného paliva. Jednou z možností je také vyzkoušet si tankovací karty po určitou dobu zcela zdarma. Pro živnostníky a podnikatele je v nabídce balíček služeb, kde kromě karty se zvýhodněnou cenou PHM dostane zákazník navíc 4 druhy pojištění, asistenční služby a základní elektronickou knihu jízd. Pokud jezdíte často do zahraničí, bude pro vás mezinárodní karta pro osobní i nákladní dopravu s akceptací po celé Evropě ta pravá. CCS nabízí také dobíjecí a jednorázové předplacené karty, které jsou nejčastěji využívány jako dárek nebo odměna pro zaměstnance. Bližší informace a přehled karet naleznete v kompletní nabídce společnosti CCS.

Autor: CCS

Jak mít vozidla opravdu pod kontrolou?

Propojením tankovacích karet a monitoringu vozidel docílíte nejefektivnější kontroly firemního autoparku. K tomu slouží systém CCS Carnet, který zajišťuje automatické vedení knihy jízd, zpracování cestovních příkazů a celkově zjednodušuje administrativu. Řidiči pomocí přepínače jednoduše zaznamenají, zda se jedná o soukromou či služební jízdu. Systém také upozorňuje na neekonomické chování jednotlivých řidičů a nabízí i další praktické funkcionality. Navíc přispívá i k většímu zabezpečení vozů.

Autor: CCS

Chcete se dozvědět ještě více? Navštivte CCS webové stránky.