Přestože novopečený majitel superrychlého bouráku se snažil zůstat v utajení, Blesk ho vypátral. Je jím majitel ostravského autosalonu AR Cars Zdeněk Hradecký (36), který už vlastnil model Gallardo. Do Česka také přivezl vůbec nejdražší auto všech dob švédského výrobce Koenigsegg Agera za 24 milionů.

Do „Lamba“ Aventadora se zblázil před více než rokem na autosalonu v Ženevě. Okamžitě si ho objednal a po celou dobu nedočkavě čekal, až mu žlutý blesk přistaví před domem.

Před Vánocemi mu ale přítelkyně řekla, že spolu čekají dítě a že nechce, aby se jí zabil. „Má pravdu, musím zpomalit už kvůli dítěti,“ řekl Hradecký i svým přátelům a s velkou bolestí na srdci se rozhodl žlutého krasavce prodat. Jak Blesk dále vypátral, Avantador se v Ostravě dlouho neohřeje a za pár dní vyráží do Kazachstánu, kde si jej koupil byznysmen.

Jako neviditelná stíhačka

Rozloučit se s žlutým bleskem bude pro Hradeckého obzvlášť těžké. „Bylo to naprosto výjimečné auto a jedno z nejkrásnějších, které jsem kdy měl,“ prohlásil podnikatel. Jak uvedl, design superrychlého vozu vychází z podoby tzv. neviditelných stíhaček. „Přestože je to ryzí sporťák, dlouhý je čtyři metry, takže se moc nehodí do úzkých uliček města, ale spíše na delší trasy na dálnici,“ vysvětlil Hradecký.

O tato v mnohém výjimečná auta je na severní Moravě a ve Slezsku stále velký zájem. Po Praze je tento region dokonce druhým nejúspěšnějším v republice v prodejích vozů právě v tomto segmentu. Jen vloni AR Cars prodal přes sto kusů nových aut s průměrnou cenou dva miliony korun. „Největší zájem je o značky Porsche, Ferrari, Lamborghini, Bentely a Audi,“ prozradil majitel Hradecký.

Nejrychlejší vůz Lamborghini Aventador LP 700

Cena: 10 milionů korun

Zrychlení: z nuly na 100 km za 2,9 vteřiny

Maximální rychlost: 350 km v hodině

Výkon: 700 koní

Motor: nový dvanáctiválcový benzínový o objemu 6,5 l

Spotřeba: 17,2 litru na 100 km

Délka vozu: 478 cm

Šířka: 202 cm

Výška: pouhých 113,5 cm

Fotogalerie
4 fotografie