„Potěšil nás rostoucí zájem o dražší vozy. Konkrétně u dieselových automobilů vidíme nárůst prodejů o 102 procent a u terénních vozů (SUV a off-roadů) dokonce o 300 procent,“ říká Anthonny Denny. Společnost zároveň zaznamenala rekordní návštěvnost webových stránek www.aaaauto.cz, které jen v lednu navštívilo 1,6 milionu uživatelů.

Nejvíce se ojetá auta prodávají v Praze a ve středních Čechách, kde se zákazníci nebojí ani luxusnějších aut na splátky. Splácet ojetinu může zákazník v současnosti až sedm let, takže výše měsíčních plateb bývá velmi únosná i u dražších modelů, jako je například Volkswagen Passat, Ford Mondeo nebo BMW řady 3. Nejžádanější ale trvale zůstávají škodovky, hlavně levné Fabie s klimatizací a také Škoda Octavia s motorem 1,9 TDI.

Největší tuzemský autobazar AAA Auto hlásí nárůst prodeje.
Autor: AAA AUTO
Zvýšený zájem zákazníků dokazují i čísla z telefonního centra AAA AUTO. Na bezplatnou linku 800 110 800 jenom v lednu letošního roku zavolalo přes 35 000 lidí. „Zvláště zajímavá je skutečnost, že zákazníci v hovorech s našimi operátory již nevyjadřují žádné obavy z krize a díky tomu plánují rychle vyměnit své staré auto za novější a spolehlivější,“ připomněl  Anthony Denny.

AAA AUTO zároveň zaznamenalo další zajímavý trend,  a to že si stále více lidí vybírá ojeté auto přes internet, což je zejména teď v zimě velmi pohodlné. Stránky www.aaaauto.cz navštívilo v lednu přes 1,6 milionu motoristů, kteří si za minulý měsíc koupili v Áčkách 2 290 ojetých vozů.