Barva vozu vypovídá o svém řidiči víc, než by mnozí čekali. Má to bohužel jednu »menší chybku« – platí to jen na řidiče, kteří si auto a jeho barvu sami vybírali. Při nákupu auta z druhé ruky, nebo v případě firemních aut, patří odstín laku k téměř méně důležitým kritériím, a proto není možné podle barvy auta soudit každého řidiče na silnici. Ostatně, je to evidentní i podle chování šoférů. Řidiči rozšířených stříbrných i bílých aut rozhodně nepatří mezi beránky, přestože by jimi podle psychologů být měli.

Na druhou stranu ne každý majitel tmavého auta je nutně pirát silnic. I tak ale platí, že barva auta vyjadřuje základní povahové rysy řidiče.

575350:gallery:true:true

Jakou máte barvu auta vy?

Stříbrná: Jde o nejpopulárnější barvu na autech. Řidiči, kteří si ji vybrali, jsou prý zpravidla elegantní a mírní lidé, kteří ocení luxus.
Červená: Studie ukázaly, že lidé, kteří si kupují červená auta, jsou plní nadšení, energie a mají šmrnc. Myslí a jednají rychle. Jsou považováni za sexy, dynamické, vášnivé a vedoucí typy.
Bílá: Přitahuje prý opatrné a rozvážné řidiče. Neznamená, že jsou nudní. Jen rádi jezdí bezpečně.
Černá: Šoféry, kteří si koupili černý vůz, považují psychologové za agresivní osobnosti, které mají rády autoritu a moc. Na silnicích patří k nejrychlejším.
Šedá: Tyto vozy si většinou pořizují velmi praktičtí lidé. Zpravidla milují svou firmu a jsou hluboce loajální.
Zlatá: Zlatými auty jezdí inteligentní a vřelí řidiči. Umějí ocenit luxus a jsou ochotni za něj zaplatit.
Oranžová: Pokud uvidíte oranžové auto, čekejte za jeho volantem vtipálka, mluvku, ale také nestálého a nepředvídatelného řidiče.
Světlá až středně modrá: V těchto odstínech si libují lidé klidní, tišší a věrní, citliví a opatrní.
Žlutá: Žluté auto o svém řidiči říká, že je veselý, věčně mladý a idealista.
Hnědá: Jste nohama pevně na zemi? Pak pravděpodobně prahnete po tmavě hnědém autě. Světle hnědou volí lidé se smyslem pro nadčasovost.
Zelená: Je a bude stále populárnější, s ohledem na rostoucí povědomí o ekologických změnách. Řidiči těchto aut jsou důvěryhodní, vyrovnaní tradicionalisté.
Fialová – purpurová: Lidé za volanty těchto aut jsou kreativní, individualističtí a originální.
Růžová: Jeho řidičky říkají: Jsem jemná, milující a něžná.
Smetanová: Za volantem smetanových aut najdete jen soběstačné a ukázněné řidiče.
Tmavě modrá: Řidiči modrých aut jsou podle psychologů věrohodní, sebevědomí a spolehliví.