Objízdná trasa na pražské magistrále
Autor: Infografika Blesku

Přestože v části Prahy už od rána kolabovala doprava, na vedení Odboru dopravy jsme se konkrétní rady dočkali až kolem poledne. "V Legerově ulici se přímo na křižovatce s Rumunskou otevře druhý pruh, ze kterého se dá odbočit do Rumunské, odtud do Sokolské a přes I.P. Pavlova zpět do Legerovy," řekl pro Blesk.cz šéf pražského odboru dopravy Jan Heroldek.

Nyní pražským řidičům nezbývá než doufat, že toto improvizované opatření dopravní situaci v centru pomůže. Omezení totiž budou trvat až do pozdních večerních hodin. Do dvaceti hodin by měla být hotova oprava potrubí, poté se zahájí opravy vozovky. Legerova má být plně průjezdná ve středu.

Jak ke kolapsu na magistrále došlo? V Legerově ulici se kvůli opravě prasklého vodovodního potrubí zůžil průjezd na jeden pruh, a kolony se začali tvořit nejen v ulici 5. května, ale i na Nuselském mostě. Ráno sahaly dokonce až k Jižní spojce, v 10:30 se zkrátily k Vyskočilově ulici nedaleko Budějovické.

"Doporučila bych řidičům, aby se této oblasti vyhnuli. V této chvíli už nám skoro nejede ulice 5. května a pokračuje to přes Nuselský most až na tu Legerovu. Doprava se skoro nehýbe," uvedla ráno dispečerka.

Mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací uvedla, že vodovod v Rumunské číslo 5 je z roku 1908, takže pravděpodobnou příčinou jeho havárie je stáří a koroze materiálu. Prasklou část už opraváři vyjmuli. Havárie podle Dvořákové nepřerušila dodávky vody, ale tlak vody v oblasti Karlova klesl. Plnohodnotné zásobování vodou má být obnoveno odpoledne.

Fotogalerie
6 fotografií