Třeba pak zažijete stejnou radost jako pan Václav Frühbauer  (78) ze Soběchleb na Žatecku a jeho dvě dcery. „Jsou mé štěstí,“ říká o nich. Stojí i za 10 tisíci, které získal v DENNÍ HŘE MEGATRHÁKU Blesku. Ptáte se, jak mohly zařídit výhru?

Kupon z titulní strany nejčtenějších novin v Česku strhává pravidelně. „Blesk mi pravidelně vozí paní z místního obchodu, ale že bych se každý den registroval do DENNÍ HRY, to ne. Tentokrát jsem si ale řekl, co kdyby náhodou…“ svěřil se bývalý stavbař.

Problém penzisty je v tom, že si příliš nerozumí s moderními telefony a počítačem, tak požádal dceru, aby za něj zprávu s unikátním kódem z kuponu odeslala. „Ale znáte to, pak jsem na to už nějak nemyslel, až večer zvoní telefon. Volali mi z redakce Blesku, že vyhrávám 10 tisíc. Vůbec jsem to nečekal. Byla to nádherná zpráva,“ radoval se senior.

Okamžitě měl jasno, jak s penězi naloží. Poděkovat přece musí svému štěstí… „Podělím obě dcery. Já peníze nepotřebuji, důležité je hlavně zdraví,“ usmíval se pan Václav.

Lepší paměť díky Blesku

Při přebírání šeku na 10 tisíc se senior svěřil, že nejde o jeho první výhru. „Rád luštím křížovky a sem tam pošlu nějakou do soutěže. Vyhrál jsem už různé drobnější věci, ale také třeba zájezd na Kanárské ostrovy,“ pochlubil se svými soutěžními zkušenostmi.

A právě křížovkám vděčí nejen za exotickou dovolenou, ale také za dobrou paměť. „Pravidelně ji procvičuji nejen luštěním křížovek, ale i sudoku, které vychází právě v Blesku,“ dodal pan Václav.

Václav Frühbauer (78) ze Soběchleb bodoval v DENNÍ HŘE MEGATRHÁKU.
Autor: Michal I. Volf