Osudné ráno před pěti lety si elektromontér Jiří Rainer bude pamatovat do smrti. „Jeli jsme tehdy se zeťákem na montáž do Poděbrad,“ přiblížil s tím, že když projížděli kolem obce Sobíňov, najednou z protisměru nečekaně vybočil osobní automobil a v plné rychlosti mířil na jejich vozidlo!

Dál pracuje

Čelní střet byl neodvratitelný. „Stihl jsem ještě zvednout nohy a pak přišla rána. Ten člověk to udělal záměrně, chtěl se zabít a nás si k tomu vybral,“ vybavuje si nyní šťastný výherce Trháku životní zkrat namol opilého otce dvou dětí.

Zatímco sebevrah na místě zemřel, Jiří Rainer se probral v nemocnici. Prodělal dvě operace, dodnes se učí znovu chodit, nadále dochází do špitálu na doléčení. Z nejhoršího se ale dostal. „Usmálo se na mě štěstí,“ glosuje to muž, který neopustil své řemeslo. „Když mi zákazník poskytne židli, abych si mohl sednout, tak ještě práci zastanu,“ směje se a dodává, že díky výhře v DENNÍ HŘE Trháku se pomyslný pytel se štěstím roztrhl podruhé.

Udělá radost vnučce i dceři

Výhru 10 tisíc korun věnuje pan Jiří své vnučce Haničce a dceři Lucce. „Je šťastně rozvedená,“ směje se. „A tak jí na zahradě předěláváme bývalou hospodářskou budovu k trvalému bydlení. Ty peníze padnou na dřevěnou podlahu,“ má jasno šťastný výherce.

Zprávy i celebrity

Pan Rainer je věrným čtenářem Blesku už od dob, co začal vycházet. „Mě zajímá, co se děje v Česku, a ne někde v Etiopii, na to nejsem zvědavý. A rád si přečtu i povídání o slavných lidech,“ dodává.