Stejně tak, jako nesmí chybět u Doskočilů každý den na stole v kuchyni Blesk, tak jakmile se v jejich nejmilejších novinách objeví Trhák, jako první se pokaždé ozve praskání papíru při odtržení kuponu. „Ještě nikdy jsme ale neměli štěstí, až teď. Vždycky jsme si říkali, že to jednou vyjde, a ono to vyšlo,“ smál se Petr Doskočil, když přebíral šek.

„Z výhry v Trháku máme velikou radost,“ říkají manželé.
Autor: Jan Doležal

Lázně a bazén

Protože se svou ženou Annou (74) oslaví za pár dní už 53 let společného života, bylo prý o tom, jak s penězi naloží, rozhodnuto téměř okamžitě. „Pojedeme do Františkových Lázní. V našem oblíbeném sanatoriu mají vyhřívaný bazén a my oba moc rádi plaveme, takže si to pěkně užijeme,“ těší se šťastný výherce a dodal: „I po těch letech se máme pořád rádi.“

K moři už ne

Doskočilovi jsou prý u vody jako doma. „Jezdívali jsme často k moři a tam podnikali i autovýlety. Manžel pracoval dvaačtyřicet let jako veterinární technik a jezdil autem po širokém okolí, takže je na volant zvyklý a je velmi dobrý řidič,“ pochválila svého muže paní Anna. Před pohledem na zapadající slunce tentokrát upřednostní lázeňské masáže.

Radost mají i děti

Velkou radost z výhry si Petr Doskočil nenechal pro sebe. „Hned jsem to zavolal synovi Petrovi (43) a ten to zase zatelefonoval naší dceři Blance (49). Oba byli stejně nadšeni jako my a ze srdce nám blahopřáli,“ popisoval výherce Trháku.

Náhradní plán

Doskočilovi počítají se vším. „To víte, už nejsme nejmladší, a kdybychom z nějakého důvodu do lázní jet nemohli, máme plán číslo dva,“ směje se pan Petr. Za peníze od Blesku by pořídili nový nábytek.