Blesk kupuje maminka Jaromíra Bordovského, u níž coby invalida žije. „Ráno strhla kupon, já pak poslal SMS. No a vyšlo to. Nejprve mi volali z Prahy a teď jste přijeli až sem,“ nemohl stále uvěřit svému štěstí.

V Trháku získal 10 tisícovek. „Invalidní penzi mi vyměřili původně na šest tisíc, teď beru po zvyšování 10 350 korun. Takže jste vlastně přispěli do naší domácnosti třináctým důchodem. To je víc, než na co jsem mohl pomyslet. Mnohokrát za tu soutěž a výhru Blesku děkuji,“ vyznal se Jaromír, který se potýká s následky mozkové mrtvice. Ta ho stihla před 14 lety. To mu bylo pouhých 42 let!

Nebude signál

Už má jasno, za co peníze utratí. „V listopadu budou v obci měnit frekvence vysílání, tak si pořídím i novou televizi. A taky chci mobil. Ne displejový, jen ten tlačítkový. Ten mi stačí, na ty moje zkroucené prsty to není,“ plánuje vyučený agronom zootechnik.

Neměl štěstí

Přestože je soutěživý, dosud nebodoval. „Posílám třeba křížovky, hraji rád, ale nikdy se mi nedařilo. Nikdy jsem žádné hotové peníze nevyhrál. S Bleskem hraji dál, chci vyhrát podruhé jako ten pán z Opavy, co jste o něm psali tento týden,“ usmívá se.

Víte, že...

Jaromír Bordovský z Bordovic není šlechtic, jak by se mohlo zdát. Jeho otec nosil hanlivé příjmení a chtěl se přejmenovat. V 50. letech minulého století mu ale umožnili zvolit si jméno jen podle obce, kde žil.