Hrát s Bleskem se vyplácí, posuďte sami. Deset tisícovek trhnul v Denní hře Trháku poprvé v říjnu 2017. Peníze použil na nákup zahrádkářského náčiní. Když odstartovalo další kolo soutěže, měl jasno, zda bohyni Fortunu znovu poškádlí.

„Kamarádi říkali: Proč to hraješ, když jsi už vyhrál? Já jim odpovídal, že náhoda je blbec, že to chce dál zkoušet. Nevzdávat se, stejně jako ve všech jiných věcech v životě,“ popisuje penzista Václav.

Nemusí pršet…

Každé ráno proto spěchá do oblíbené trafiky a těší se, jak odtrhne kupon Trháku. Pro dlouholetého fotbalového rozhodčího, kterého zná celý okres, byla totiž výhra s Bleskem vůbec nejvyšší v životě.

„Před pár dny jsem si strhnul deset korun, šel jsem si pro ně na poštu. Tam se mi smáli, že si jdu pro takový pakatel,“ říká s tím, že i desetikačka je dobrá.

Poslal SMS

Ve čtvrtek na první dobrou nevyhrál nic, zaregistroval se ale prostřednictvím SMS do Denní hry. A bodoval. Třetí desítka, opět tisícovek, je jeho. Jak s nimi naloží? „Máme velkou zahradu, koupím pojezdovou sekačku, pořád je něco třeba. No a podpořím i vnučku Dominku (26) a vnuka Adama (26). Peníze oni potřebují víc než my s manželkou,“ plánuje Václav Kolář.

Možná zbude i na pár vstupenek na zápasy první ligy místního týmu kopané. „Jsem velký fanda, taky v televizi sleduji zápasy Opavy i Baníku Ostrava. I rád bystřím mozek luštěním křížovek nebo sudoku,“ prozradil své další koníčky.