Blesk si kupuje Bohumila Tlachová z Ostravy-Poruby cestou z prodejny, kam chodí ráno pro pečivo. Denní rituál se už dlouhá léta odehrává ve stejné trafice. „Už jsme několikrát vyhráli s manželem kredit. Padesát, sto korun. Ale takovou výhru jsme určitě nečekali,“ svěřila se s šekem v ruce.

V životě vyhrála jen párkrát pátou ve Sportce, nic víc. „Když jste mi volali, ani jsem tomu nevěřila. Do toho štěkal pes, musela jsem si to nechat zopakovat. I tak jsem si do poslední chvíle myslela, že si ze mě někdo dělá srandu,“ vypráví.

V tom, jak naložit s penězi, má zcela jasno. Vždyť je babičkou tří krásných vnuček (10, 13 a 28). „A můj manžel brzy oslaví kulaté narozeniny, takže i na oslavu něco půjde. On sice říká, že v jeho věku už není co slavit, ale já vím svoje,“ plánuje šťastná výherkyně.

Pokud by nějaká koruna zbyla, použije ji celoživotní pracovnice expedice uzenin masokombinátu na svůj víkendový wellness pobyt. „Ono i takové peníze se brzy rozkutálí, takže zůstávám Blesku věrná a dále posílám sms do soutěže,“ říká první letošní vítězka denní hry ze Slezska.