"Problémy se u nás tolik neprojevují, protože náklady máme už tak minimální. Nikdy jsme si nepronajímali celé domy a dodnes jezdíme ve škodovkách," řekl Páleš s tím, že sice vydávají přibližně o třetinu nižší náklady nahrávek než před lety, ale stagnace hudebního průmyslu pro ně není tak 'drastická'.

Nejprodávanější deskou vydavatelství je album O Slunovratu skupiny Hradišťan z roku 1999, které vyšlo v nákladu 10.000 kusů. Také komerčně nejúspěšnější deskou roku 2014 je nahrávka Hradišťanu. Alba Vteřiny křehké se prodalo přibližně 5500 kusů.

V roce 2007 se vydavatelství Indies Records rozdělilo na tři samostatné subjekty. Páleš pod značkou Indies Scope pokračuje ve vydavatelské činnosti, ale založil také produkční a koncertní agenturu pod názvem Indies Production, "Při svých návštěvách mezinárodních hudebních veletrhů jsme zjistili, že u malých vydavatelství je poskytování agenturního servisu vydávaným umělcům trendem," uvedl Páleš.

Indies Scope od roku 2004 pravidelně reprezentuje českou hudební scénu na odborném hudebním veletrhu WOMEX a od roku 2010 se jeho zástupci zúčastňují největšího odborného hudebního setkání v Evropě, veletrhu Midem. "Zejména z WOMEXu pochází většina kontaktů, které zúročujeme v distribuci," podotkl Páleš.

V katalogu Indies Scope se nalézá více než 270 titulů převážně menšinových hudebních žánrů. Dominuje folk, world music a folklór, ale nechybí ani rock, jazz či rap. V digitální formě si mohou koupit zájemci nahrávky kdekoliv na světě. "V zahraničí se nejvíce prodává asi Iva Bittová, která už hraje a žije v Americe. V současné době ji však zastínila kapela Dva s deskou Nipomo," uvedl Páleš.

Na činnosti vydavatelství, které nabízí ročně přibližně dvě desítky nových titulů, se podílí pět lidí. "Mám na starosti výběr kapel, poklízím, zavážím, dělám skladníka i distribuci," popsal Páleš svoji činnost. "Výběr vydávaných interpretů souvisí s tím, že vše, co vydávám, také poslouchám a musí mě to bavit," řekl ČTK.

Vydavatelství Indies, které na české nezávislé scéně sehrálo průkopnickou roli, 25 let své existence oslaví 14. února v brněnském klubu Sono Centrum. Zahrají například skupiny Traband, Jablkoň, Čankišou a Už jsme doma, U příležitosti výročí znovu vyšlo album Ivy Bittové a Vladimíra Václavka Bílé inferno z roku 1997, a to poprvé jako gramofonová deska.

První provozovna Indies - půjčovna a prodejna hudebních nosičů - byla otevřena 14. února 1990. Rok poté následoval první vydavatelský počin, deska Steak! kapely Meat-House Chicago I.R.A. Své často oceňované desky u indies vydali například Jaromír Honzák, Hradišťan, Zuzana Navarová & KOA, Tara Fuki, Radůza, Traband, Gipsy.cz, Jablkoň, Květy, Nylon Jail a další.