Kořeny svíčkové magie dnes již vypátráme jen stěží. Použití ohně bylo odedávna nedílnou součástí magických rituálů. I když dnes už máme elektrické osvětlení, svíčkám a ohni to na čarodějné síle neubírá. Vždyť posuďte sami! Co k tomu budete potřebovat? Samozřejmě především svíčku! Neměla by být příliš velká, protože ji musíme nechat vyhořet celou. Svíčky s pravým včelím voskem jsou nejvhodnější, i když nemusí být k mání ve všech barvách. A právě barva svíčky je nejdůležitější!

Jakou barvu byste vybrali pro milostné čarování a vzbuzení něčí vášně? Pokud říkáte, že červenou, je to správná odpověď! Červená se však hodí i tehdy, když si chceme přivolat odvahu a sílu. V případě, že nám jde o nefyzickou lásku nebo máme přání související s dětmi, hodí se naopak růžová. Pokud se naše přání týká peněz, volíme zelenou - je to nejenom typická barva bankovek, ale také zelené přírody odedávna symbolizující materiální prosperitu. Modrá je barvou míru, poklidného štěstí a moudrosti. Fialová byla odedávna velmi mystickou barvou a použijeme ji v případě, že toužíme po rozvíjení svých magických a věšteckých schopností. Žlutá je barvou inteligence a vzdělání, použít ji můžete například v případě, že si přejete uspět u zkoušky. Oranžová je zářivou barvou štěstí a nakonec nám zbývá ještě bílá, která symbolizuje čistotu a nevinnost a v případě nouze nám může posloužit i jako náhrada za jakoukoliv jinou barvu.

Kromě toho budete potřebovat éterický olej – zvolte vůni odpovídající vašemu záměru – a bílý ubrus na stolek, na němž budete pracovat. Před samotným čarováním si dopřejte očistnou koupel, abyste ze sebe smyli negativní energie a starosti všedního dne. Svíčku je taky potřeba předem očistit, a to nejlépe ve vodě s mořskou solí. Stejnou vodou pokropte i místo, kde budete čarovat.

Teď vezměte do ruky svíčku. V hlubokém soustředění na vaše přání pomažte svíčku připraveným olejem, a to směrem od obou konců k jejímu středu. Nastal čas svíci zapálit! Dívejte se několik minut do jejího plamene a hluboce se soustřeďte na svůj cíl – představujte si, že se už stal realitou! Druhá možnost je napsat přání na papírek a spálit ho v plamenu svíčky. Pak můžete svíčku nechat dohořet do konce anebo ji zhasnout – ale pozor, v žádném případě ne foukáním! – a další dny kouzlení opakovat, čímž nabere větší sílu. Tuto svíčku už nesmíte používat na nic jiného! Pak už zbývá jenom čekat – to, co jste si přáli, by se již brzo mělo stát skutečností!

Astroložka Chantal