Víno bývalo pro své opojné účinky, ale zároveň také ušlechtilost a posvátnost, odedávna důležitou součástí magických rituálů. Paleta jeho použití je opravdu pestrá! Pro přípravu obřadných a čarodějných nápojů se používá kombinace bylinek a vína. Konkrétní bylinky vybíráme podle toho, čeho potřebujeme dosáhnout. Alkohol umocní účinek látek obsažených v bylinkách a jeho opojné účinky navíc napomáhají povznést se nad každodenní rozumově chápanou skutečnost a lépe vnímat nehmotné síly kolem nás.

Víno je také důležitou součástí většiny receptů na nápoje lásky – a díky jeho afrodiziakálním účinkům to není vůbec překvapující! Nápoje lásky je nejlepší připravovat za přibývajícího Měsíce a v pátek, protože je to den zasvěcený planetě Venuši.

Tip pro chladné zimní dny

Čarování s vínem


Pokud se cítíte unaveně a chcete v sobě probudit ohnivou energii, zkuste si zapálit červenou svíci a nasypat do sklenky červeného vína trochu skořice. Víno zamíchejte prstem a vypijte, soustředíce se na oheň. Pak nechte sklenku na stole vedle svíčky, až dokud celá neshoří.

Víno
Autor: profimedia.cz

V magické symbolice se víno často přirovnává ke krvi – což nám určitě připomene svaté přijímání v kostele! Toto pojetí vína se však nevztahuje jenom na křesťanskou víru a víno jako posvátná tekutina se objevuje v mnoha kulturách.

Kromě toho se víno často používá v závěru rituálů, ať už jsou zaměřeny na čarování, věštění nebo něco jiného. Ptáte se proč? Magická práce totiž i zkušenou čarodějku zanechá ve zvláštním stavu vědomí a je potřeba vrátit se zpátky do běžné reality. Říká se tomu uzemňování a právě konzumace vína v kombinaci s jídlem patří mezi osvědčené prostředky, jak tohoto cíle dosáhnout.

Astrolog Alan