LG KP 500 Cookie

Tento krasavec pro opravdu nenáročné uživatele je na trhu již skoro dva roky. Od svého uvedení zlevnil asi o polovinu, tudíž je dnes k dostání za

KP 500
Autor: LG
příjemných 2300 Kč. Ovládá se přes třípalcový display (cca 7,5cm) s velice slušným rozlišením i úrovní jasu. Ovládání je intuitivní a snadné. Vybírat můžete z několika barevných provedení.

Paměť telefonu lze rozšířit microSD kartou až o 8GB, což stačí na stovky hodiny hudby. Bohužel v telefonu chybí vstup na klasická sluchátka s 3.5mm jackem, musí se použít handsfree sada nebo redukce. Foťák zvládne 3Mpx, ale nemá automatické zaostření ani přisvětlení. K internetu se vysokorychlostně přes 3G nebo wifi taktéž nepřipojíte. Rozhodující je tedy hlavně design a příjemná cena.

S5230
Autor: Samsung

Samsung S5230 Star

V podstatě vše výše řečené o "sušence" od LG platí i pro dotykovku od Samsungu. Taktéž je trošku staršího data a cena se pohybuje kolem 2800 Kč. Liší se jen jiným designem a trošku odlišným uživatelský prostředím. Jedná se o nejprodávanější dotykový telefon nižší třídy.

LG GM360

Tento telefon se svým vzhledem snaží působit veli

GM 360
Autor: LG
ce luxusně a elegantně. Za cenu asi 3200 Kč nabízí kromě opravdu pěkného displeje i 5Mpx fotoaparát. Do telefonu vložíte microSD kartu a pro poslech hudby použijete i vlastní sluchátka, protože na horní straně telefonu naleznete 3,5mm konektor.

Prioritou tohoto LG je hlavně fotoaparát. Zvládá fotografie nejen ve vysokém rozlišení, ale hlavně má i automatické ostření a přisvětlovací diodu. Kvalitou se fotografie samozřejmě nevyrovnají kompaktnímu foťáku, ale ve své cenové kategorii nemá v tomto ohledu telefon vážnou konkurenci. Menší mínus může být mírná "lenost" a pomalejší odezva na pokyny.

Nokia 5230
Autor: Nokia
Nokia 5230

V této nižší cenové nabídce naleznete i smartphone s operačním systémem Symbian. Hlavní přednost této Nokie je GPS navigace zdarma. Přidejte ještě obrazovku o velikosti 3,2" (cca 8cm) s nadstandardním rozlišením 360x640 bodů a máte fajnový telefon za 3500 Kč.

Přirozeně každá mince má dvě strany. Tam, kde Nokia přidala, musela logicky i ubrat. Fotoaparát je pouze 2Mpx bez automatického ostření a fotografie z něj jsou podprůměrné. Výhodou je stahování dalších aplikací z takzvaného Ovi Store. Na internet se připojíte pomocí mobilní 3G sítě, WiFi chybí. To by člověk ocenil právě při stahování aplikací.

S7070
Autor: Samsung
Samsung S7070 Divo

Telefon designovaný pro ženy, který vlastně nemůžeme úplně doporučit ani jim. Telefon sice hezky vypadá, což je na druhou stranu otázka vkusu, ale funkčně nenabízí v podstatně nic extra. Vzhledem telefon určitě zaujme, jeho dominantou je střední tlačítko ve tvaru diamantu.

Avšak telefon má velice průměrný fotoaparát i když s rozlišením 3,2 Mpx. Je bez ostření i blesku. Zajímavá je u něj funkce Beauty Shot vyhlazující automaticky nedokonalosti tváře. Chybí lepší připojení k internetu 3G i WiFi. Z "ženských" funkcí je zde nákupní seznam nebo SOS zpráva v případě ohrožení. Dále lze fingovat i příchozí hovor k odrazení případného násilníka. Cena telefonu je asi 3900 Kč.