Přenosný MP3 přehrávač iPod

Na internetových diskuzích o iPodech je asi nejčastější dotaz "Co proboha dělat, když mi přehrávač zamrzl?". S tímto problémem se setkává opravdu hodně uživatelů, mnozí poté již iPod nikdy více nechtějí.

455486:gallery:true:truePopravdě řečeno se zamrznutím (jakéhokoliv) přístroje se setkal již kde kdo. Když přístroj na nic nereaguje, je krajním řešením vyndat mu baterii nebo ho odpojit ze zásuvky - restart natvrdo. To u iPodu neuděláte, je z jednoho kusu. Kombinací tlačítek se dá provést reset, avšak ani ten často nepomůže. Nezbývá než počkat na přirozené vybití baterie.

K problémům občas dochází také po odpojení iPoda od počítače. Někdy se z toho nevzpamatuje a zůstane opět zamrzlý. Nepomáhá reset ani připojení k počítači, nezbývá než zajít do servisu.

Upozornění pro Apple začátečníky

665204:gallery:true:trueVšechna "iZařízení" s počítačem komunikují prostřednictvím programu iTunes. Je to zjednodušeně software pro nahrávání a stahování písniček, videí nebo fotek. Avšak pozor na synchronizaci! Soubory do iPodu nebo iPhonu jednoduše přehrajete tahem myši. Při synchronizaci se zkopíruje celý multimediální (foto, video, hudba) obsah z knihovny iTunes do přehrávače nebo telefonu. Původní obsah se přemaže! Můžete tak přijít o zajímavé věci, které už jste třeba z počítače vymazali. Automatickou synchronizaci spustíte tlačítkem "Sync" v iTunes.

iphone
Autor: Apple
"Nejlepší" telefon na světě iPhone

Hlavím problémem nové generace byla anténa zabudovaná do kovové obruby telefonu. Spousta lidí si všimlo, že když telefon uchopí do ruky, tak iPhonu klesne signál. Pokud člověk telefonuje, tak mu většinou nic jiného než telefon držet u ucha nezbývá. Na YouTube naleznete spoustu testovacích videií.

Popravdě řečeno byl celý tento problém spíše nafouklá bublina, protože si stěžovali zvláště Američané, jejichž mobilní sít má podstatně horší technické parametry než ta evropská. Ale výkyvy v kvalitě signálu popřít nejdou. Na druhou stranu u jednoho z nejdražších telefonů na trhu takováto závada zamrzí.

Generální ředitel Applu se nejdříve odvolával na to, že ani u Applu nejsou dokonalí. Poté mluvil o tom, že takovéto problémy měly všechny iPhony a závada je hlavně v softwaru, který diagnostikuje sílu signálu. Prý si tak trochu vymýšlí.

Nemá rád extrémní teploty

Softwarově pánové z Apple příliš nevychytali psaní sms zpráv. Tlačítko pro odeslání zprávy je umístěno přímo nad tlačítko O, není problém při nepozornosti nebo ve spěchu sms omylem odeslat nedopsanou.

iPhonu se dále moc nelíbí výkyvy teplot, jak zjistili mnozí majitelé třetí generace. V zimě přestává reagovat a je potřeba ho oživit například na nabíječce nebo na topení. Naopak v extrémních vedrech je občas potřeba ho dát na pár minut do ledničky! Toto řešení poradil i prodavač v obchodě.

Pověstné je také časté praskání skleněné zadní strany telefonu. Stačí pád na zem nebo častější připojování USB kabelu popřípadě sluchátek a objevují se prasklinky.

Stolní počítač iMac a přenosný MacBook

imac
Autor: apple

Stolní počítače iMac "2v1", které na první pohled vypadají pouze jako monitory mají také několik neduhů. Prvně se do nich práší (ostatně jako do všeho ostatního), avšak iMac je tak trochu nedobytná pevnost. Prach z vnitřní strany krytu monitoru jen tak neutřete a rozmontováním (návod lze opět nalézt na youtube) si zrušíte záruku.

Prach na obrazovce tvoří nepříjemné mapy, kterých se dá těžko zbavit. Obrazovku vám na počkání vyčistí servis. Stejně tak se prachem zanáší i větrák. Problém s přehříváním je u iMaců běžný a mnohé uživatele vyděsí, když si o vrchní hranu počítače téměř spálí ruku. Samotný počítač by měl ale vydržet i teplotu 100°C, pak se nouzově vypne.

Stejný problém s prachem trápí i přenosné počítače. Uživatelé si často stěžují na extrémní hlučnost větráků a provozní teplotu i 70°C! Zkuste mít takový notebook na klíně. Stává se i, že počítač nelze nijak uspat, pouze vypnout. Po uspání se ihned probouzí nebo naopak nejde vůbec vzbudit. Avšak tyto problémy již signalizují problém s hardwarem a je nejvyšší čas na reklamaci.