KIN má kombinovat mobilní telefon, on-line služby a počítač. Firma jej vytvořila spolu se společnostmi Verizon Wireless, Vodafone a Sharp. Podle odborníků nebude KIN, dosud uváděný pod pracovním označením Pink, přímým konkurentem iPhonu od Apple ani Blackberry kanadské RIM.

V Evropě počítá Microsoft v první fázi s prodejem v Německu, Itálii, Španělsku a Velké Británii. Termín uvedení v Česku firma neoznámila.

Nový telefon Microsoft KIN
Autor: ČTK

Malý a velký

Telefon bude dostupný ve dvou provedeních jako KIN One a KIN Two. Oba přístroje mají dotykový displej a vysunovací klávesnici. Zatímco One bude menší, lépe uzpůsobený pro nošení v kapse a ovládání jednou rukou, Two bude mít větší displej i klávesnici a bude disponovat více paměti. Oba modely budou mít pěti respektive osmimegapixelový fotoaparát.

KIN nabídne on-line přístup do oblíbených sociálních sítí, jako je Facebook, MySpace nebo Twitter, nastavený podle přání uživatele, nebo možnost prohlížení webu, fotografií a videa. Zároveň obsahuje hudební přehrávač využívající hudební platformu Zune.

Nový telefon Microsoft KIN
Autor: ČTK

Všechna data online

Všechna data, jako jsou fotografie, kontakty, historii hovorů či zpráv a osobní nastavení, telefon uloží na vzdálený server. Bude tak šetřit paměť a zároveň vytvářet zálohu. Data budou dostupná přes jakýkoliv webový prohlížeč.

Celosvětový prodej mobilních telefonů se v letošním roce podle analytické firmy Gartner zvýší o 11 až 13 procent. Prodej by měly po loňském jednoprocentním propadu letos podpořit lepší ekonomické podmínky společně s nabídkou levných chytrých telefonů, kam by měl patřit i KIN.