Není to tak dávno, co televize byly velké, těžké bedny, jejichž manipulace připomínala návštěvu posilovny. Postupně je vytlačily ploché TV, tím však technologický pokrok nekončí. Důkazem je přístroj jihokorejské společnost LG, která ve světě elektroniky patří mezi průkopníky.

Na veletrhu Consumer Electronics Show v Las Vegas slibuje představit zcela ohebnou televizi s úhlopříčkou 18 palců, tedy 45 cm. Koncept téhle vychytávky demonstrovala LG už předloni, tehdy šla »telka« ohnout jen o 3 cm.

Teď se prý dočkáme extrémně ohebného a pružného displeje, který navíc bude disponovat technologií OLED (speciální typ monitoru, využívající technologii organických diod).

Firma navíc tvrdí, že už letos začne zavinovací televize vyrábět sériově. Do budoucna by se pak princip ohebného displeje prý dal využít i pro mobily nebo tablety.

Další vychytávky

LG na veletrhu CES představí i další vychytávky, mj. futuristický koncept televize s úhlopříčkou 55 palců (140 cm), která bude tenoučká jako papír, oboustranný displej využitelný na reklamních plochách nebo třeba první TV 65palcový (165 cm) s přelomovým rozlišením 8K (7 680 × 4 320 pixelů).

Fotogalerie
4 fotografie