Televize má kvůli tomu neuvěřitelně vysoké rozlišení 4000 x 2000 pixelů, čili mnohem vyšší, než u FULL HD obrazovky.

Teď Toshiba konečně oznámila, že ZL2 míří do Evropy. Připravit se ale musíte na opravdu vysokou cenu, která se bude pohybovat mezi 155 až 180 tisíci korun. Za nemalou cenou nestojí nic jiného, než neuvěřitelné rozlišení její obrazovky.

Co všechno ZL2 umí?

Rozlišení 4000 x 2000 obrazových bodů má televizor na displeji s LED podsvícením. ZL2 je první TV pro více diváků, která je schopná zobrazit stereoskopický trojrozměrný obraz pro více lidí bez nutnosti nosit brýle, které požitek ze sledování filmů přece jenom kazí. Televizor má vestavěnou kameru s rozpoznáním očí, takže každý divák uvidí obraz adekvátně. Podsvětlovací panel nabízí lokální stmívání v celkem 32 zónách. Televizor je zatím k dispozici jen s úhlopříčkou 55 palců, tedy téměř 1,4 metru.

Fotogalerie
2 fotografie
 

Ovládejte TV chytrým telefonem

ZL2, stejně jako další televizory od Toshiby, má integrované ovládání, i několik aplikací pro operační systémy iOS a Android. Pokud tak nebudete mít po ruce zrovna dálkové ovládání, budete moci televizor ovládat i svým chytrým telefonem nebo tabletem. Stejně tak ZL2 nabízí možnost nahrávat televizní program až ve Full HD rozlišení na externí disk přes USB port. Přesto, že se Toshiba dušuje, že se televizor už brzy objeví v Evropě, přesné datum zahájení jeho prodeje společnost stále neuvedla.