Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Apple představil iPad Air 2: Sedm nejzásadnějších novinek!

/
  • Nový Apple iPad Air 2 má několik novinek. Tyto jsou ty nejzásadnější.
    17. října 2014 ● 13:27

    Kalifornský technologický gigant se pochlubil novou verzí nejpopulárnějšího tabletu iPad. Již na první pohled je tenčí, ale přináší i další novinky, které zaujmou nadšence do tabletů. Tyto jsou ty nejvíce zásadní.

  • 1.

    Nejtenčí tablet na světě

    Nejvýraznější novinkou nového tabletu od Applu je jeho tenkost. Ta dosahuje rozměru jen 6,1 milimetru, takže jde skutečně o nejtenčí tablet na světě. Z předchozího modelu tabletu společnost »ukrojila« 1,4 milimetru, čemuž smekáme!
    Tablet je nyní tenký jen 6,1 milimetru.
    Autor: ČTK

  • 2.

    Ochrana pomocí čtečky otisků

    iPad Air 2 poprvé v historii tabletů od Applu disponuje stejně jako poslední modely iPhonů čtečkou otisků. Díky ní se zvyšuje bezpečnost, protože jejím prostřednictvím tablet odemknete. Navíc tak můžete v zahraničí platit službou Apple pay.
    Čtečka otisků zvyšuje bezpečnost zařízení.
    Autor: Apple

  • 3.

    Displej bez vzduchového předělu

    Tablet má stejný displej jako jeho předchůdce, jeho úhlopříčka je 9,7 palce, rozlišení 1536 x 2048 pixelů. Oproti poslednímu modelu však Apple odstranil vzduchový předěl, takže by měl obraz displeje být ostřejší, jasnější a odrazy by měly poklesnout o 56 %.
    Displej tabletu je nyní bez vzduchového předělu.
    Autor: Apple

  • 4.

    Více barevných provedení

    Poprvé v historii tabletů si zákazníci mohou vybrat z jiných barev než černé a bílé. K dispozici bude stříbrná, zlatá a šedivá varianta.
    Tablet bude k dostání ve třech barevných provedeních.
    Autor: EPA

  • 5.

    Je výkonnější

    V útrobách iPadu Air 2 nalezneme nový A8X čip, jehož procesor je o 40 % rychlejší a grafika dokonce 2,5krát rychlejší. Apple slibuje, že tablet zvládne grafiku srovnatelnou s konzolemi.
    Výkon tabletu je o 40 % větší.
    Autor: ČTK

  • 6.

    Lepší fotoaparát

    Přijdou vám lidé fotící tablety jako podivíni? Zvykejte si na ně! iPad Air 2 má ve všech směrech vylepšený fotoaparát. iSight nabízí 8Mpix rozlišení a clonu f/2,4. Umožňuje nahrávat Full HD video a také zpomalené video o 120 snímcích za sekundu. Přední kamerka má rozlišení 1,2Mpix, f/2,2 a nahrává video o rozlišení 720p.
    Fotoaparát iPadu Air 2 je citlivý, povedený a nahrává Full HD video.
    Autor: Apple

  • 7.

    Má menšího brášku

    Apple zároveň s iPadem Air 2 představil menší model iPad mini 3. Ten působí vyloženě jako jeho malá kopie. Rozměry jsou stejné jako u modelu mini 2, displej IPS Retina má úhlopříčku 7,9 palce a rozlišení 2 048 x 1 536 pixelů. Procesorem zůstal Apple A7, přibyla však čtečka otisků.
    iPad mini 3 je zmenšená verze iPadu Air 2.
    Autor: EPA

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy